vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia Rutieră Mehedinţi face ravagii: 32 de premise auto reţinute

Poliţiştii rutieri din Mehedinţi taie în carne vie de parcă ar dori să intre în cartea recordurilor. În nici 3 zile ei au aplicat 357 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 32 de permise auto

În ultimele 72 de ore, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele mehedinţene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 357 de sancţiuni contravenţionale, reţinute în vederea suspendării 32 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, 91 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare pe diferite sectoare de drum, 49 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 6 sancţiuni au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice constatate, iar 13 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru nerespectarea legislaţiei rutiere.

Valoarea sancţiunilor aplicate este 131.450 lei.

Cazuri relevante

1. La data de 31.07.2016, orele 00.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vînju Mare, Formaţiunea Ordine Publică, au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, din oraşul Vînju Mare, sat Oreviţa Mare, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe DN 56 A, între localităţile Bucura şi Nicolae Bălcescu un autoturism.

Procedând la verificarea acesteia în bazele de date, poliţiştii au constatat că aceasta nu posedă permis de conducere pentru nici una din categoriile de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul penal .

2. La data 30.07.2016, orele 23:10, poliţiştii Postului de Poliţie Dubova au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 30 de ani, din comuna Argetoaia, sat Salcia, judeţul Dolj, în timp ce conducea pe D.N.57 la km.23 în comuna Dubova, judeţul Mehedinţi, un motociclu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipiului Orşova unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana mai sus menţionată nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicul.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută de art. 337 din CP. şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 din CP.

3. La data de 31.07.2016, orele 03:00, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe strada Dr. Saidac o motocicletă fără a poseda permis de conducere şi aflâdu-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest Drager rezultând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condusă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că motocicleta figurează ca fiind căutată de către autorităţile din Italia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducereşi “conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, fapte prevăzute şi pedepsite de art.335 şi art.336 din Codul Penal.

4. La data de 31.07.2016, orele 17:45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Șimian, PPC Gogoşu şi PPC Burila Mare din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 17 ani, din comuna Gogoşu, sat Balta Verde, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped pe DN 56 B din direcţia Porţile de Fier II – Baraj Gogoşu, judeţul Mehedinţi, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin 1 din Codul Penal.

5. La data de 31.07.2016, ora 17:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Șimian, PPC Gogoşu şi PPC Burila Mare din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, din Com. Gogoşu, sat Balta Verde, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe DN 56 B, din direcţia Porţile de Fier II – Baraj Gogoşu, judeţul Mehedinţi un autoturism având montate plăcuţe cu număr provizoriu de înmatriculare.

În urma verificărilor ulterioare s-a constatat că plăcuţele cu numărul provizoriu de înmatriculare aveau termenul de valabilitate expirat din data de 20.01.2016. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 334 aliniatul 1 din Codul Penal.

Politica