vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ATLETISM/Argint pentru severineanul Popescu

Transferat, toamna trecută, de la CSS Drobeta, atletul Mădălin Adrian Popescu a cucerit, la Naţionalele de Juniori I, de la Piteşti, prima sa medalie pentru CSM Drobeta

Găzduit de Stadionul Nicolae Dobrin, din Piteşti, Campionatul Naţional de atletism pentru juniori I a adus prima medalie pentru severineanul Popescu, după 2 ani de pauză. În Trivale, noul elev al lui Mirel Bîrcu a cucerit argintul la 200 m, cu timpul de 22:12 secunde. Proba a fost câştigată de ploieşteanul de doar 17 ani, Mihai Cristian Pîslaru (22:07). Născut pe 23 noimbrie 1997, componentul clubului severinean a concurat şi la 100 m , unde s-a clasat pe locul al V-lea, cu timpul de 10:75 secunde. Popescu luase precedenta medalie în 2014, când a cucerit bronzul la juniori II , tot la 200 m, pentru CSS Drobeta. “Am aşteptat de mult această medalie. Înseamnă foarte mult pentru mine şi îmi dă încredere pentru viitor. E ultimul meu an la juniorat, iar din 2017 voi concura la tineret şi îmi doresc să urc în continuare pe podium. E posibil ca anul viitor să merg la Europene, cu ştafeta de 4 x 100 m a României”, a spus Popescu. La Piteşti, CSM Drobeta l-a mai avut în concurs pe Alexandru Nicuşor Racman. Fiind cu 3 ani mai mic decât majoritatea adversarilor, elevul lui Bîrcu s-a clasat pe locul 12 la 1500 m (4.17:81 minute) şi pe 21 la 800 m (2,05:24 minute).

Cinci medalii naţionale pentru atleţii craioveni

Policlinica Buna Vestire Craiova

La competiţia de la Piteşti, au luat parte şi mai mulţi sportivi legitimaţi la cluburile din Craiova, care s-au întors în total cu cinci medalii, dintre care unul singur este titlu naţional. De la LPS Craiova, Ștefania Sandu a cucerit două medalii de argint în probele de 100 şi 200 metri, în timp ce Miruna Paraschiv a obţinut bronzul la 100 metri şi s-a clasat pe locul cinci în cea de 200 metri. Tot bronz a avut la gât şi ştafeta feminină de 4×100 metri a liceului cu profil sportiv din Craiova, compusă din Andra Bojneagu, Miruna Paraschiv, Denisa Papa şi Ștefania Sandu. Aproape de podium s-a situat Gabriel Trancă, care a încheiat proba de aruncarea ciocanului pe locul patru. Singurul titlu naţional a fost adjudecat de Mădălin Gheban, de la CSU Craiova, care s-a impus în cursa de 800 metri, clasându-se de asemenea pe locul patru la 1500 metri. În faţă s-au poziţionat şi doi sportivi de la CSM Craiova, Ionela Olteanu (locul 5 – 10 km marş) şi Gabriel Scurtu (locul 4 – 10.000 metri).

 

Politica