joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Borza a rămas administrator judiciar la CET Govora

După ce în urmă cu o săptămână Adunarea Generală a Creditorilor CET Govora a respins, calitatea de administrator judiciar al societăţii, a lui Remus Borza, joia trecută creditorii s-au răzgândit.

În adunarea creditorilor din 28 iulie, Euro Insol, societatea practicianului în insolvenţă Remus Borza, a obţinut 65% din voturi, inclusiv din partea CE Oltenia şi altor creditori importanţi, CJ Vâlcea abţinându-se, potrivit săptămâna.net.

Cu o zi înainte, notează sursa citată, Remus Borza anunţase oficial că şi-a redus pretenţiile în ce priveşte onorariul la 20.000 de euro lunar (de la 30.000, iniţial). Societatea lui Borza ar urma să mai încaseze şi un onorariu de succes în valoare de 3% din sumele ce vor fi distribuite creditorilor, din recuperarea creanţelor, precum şi din veniturile suplimentare şi reducerile comerciale obţinute pentru societate de administratorul judiciar, după cum precizează săptămâna.net.

Consiliul Judeţean una fumează şi alta face. Deşi am fost asigurat aproape în unanimitate că vor vota ca şi la adunarea creditorilor precedentă în favoarea noastră, astăzi s-au abţinut. Domnul Rădulescu, un politician de mare anvergură, se comportă după cum bate vântul. Şi n-a ştiut cum bate vântul de data aceasta. Ce nu realizează unii e că eu n-am pierdut niciun război niciodată. Şi nu mi-am propus să pierd tocmai la Vâlcea”, a declarat Remus Borza, pentru sursa citată, imediat după încheierea adunării creditorilor de la CET Govora SA de joi, 28 iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu o săptămână, după ce creditorii au decis că nu îl mai vor administrator special, Borza declara: „Am fost învins de băieţii deştepţi din jurul CET Govora  şi din jurul Complexului Energetic Oltenia. De fapt, de cei care aveau alte interese decât însănătoşirea acestei societăţi. Azi, Vâlcea a fost învinsă, din punctul meu de vedere, prevăd un scenariu sumbru, în maxim 6 luni CET Govora va intra în faliment, CEO va intra în insolvenţă  tot în 6 luni iar CE Hunedoara va intra în faliment într-o lună. Eu am preluat CET Govora acum două  luni cu 120.000 de lei în cont  şi o las cu 58 de milioane. Am reuşit în două  luni să aduc profit de 5 milioane pentru că  am dorit să  demonstrez că  se poate face profit  şi la o societate termo”.
Săptămâna.net mai arată că dintre principalii creditori ai CET Govora, CE Oltenia deţine 49,20685% (195,655 milioane de lei), Alpha Bank – 9,4575% (37,6 milioane lei), ANAF – 8,59249% (34,165 milioane lei), CJ Vâlcea – 4,361% (17,34 milioane lei), restul creditorilor nedepăşind 2%, totalul creanţelor ridicându-se la 397,616 milioane de lei.

 

Politica