vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 3-a/ Podari, 9 zile în Serbia

După o lună de pregătire pe plan local, divizionara C doljeană se va pregăti în stabilimentul obişnuit din ultimii ani, la Kladovo.

Gruparea ACS Podari a plecat, ieri la prânz, într-un stagiu de pregătire în Serbia, la Kladovo, acolo unde vor fi cazaţi la hotelul ”Aquastar Danube”. Până pe 5 august, elevii lui Florin Șoavă se vor pregăti la baza de antrenament a grupării locale Djerdap, urmând să susţină şi 2 sau 3 meciuri de verificare cu echipe aflate în pregătiri în acea zonă. În autocarul care a plecat spre Kladovo s-au urcat 18 jucători, şi anume: Marian Mecea, Ricardo Filip – portari; Bogdan Ciocârlă, Irinel Lică, Marius Avram, Robert Vulpe, Andrei Bozgan, Robert Bogdan, Adrian Fieraru, Vergiliu Velica, Dănuţ Stancu, Ionuţ Sârmon, Andrei Dumangiu, Jackie Nicolae, Alex Raicea, Claudiu Bălan, Cristian Matei şi Dragoş Furtună. Noutăţile din lotul echipei sunt în general juniorii Filip şi Dumangiu, veniţi de la CSS Drobeta Turnu Severin, Bozgan şi Velica, ambii de la CSS Craiova, Fieraru de la CFR Romgaz Craiova, Robert Bogdan de la CSU Craiova, Furtună care a jucat ultima dată în judeţul Olt. Acestora li se adaugă Lică, jucător care în sezonul trecut a evoluat la colega din C3 a celor din Podari, Sporting Turnu Măgurele, atacantul Matei, care în campionatul trecut a jucat în liga a 3-a, seria a 2-a, la Aerostar Bacău, dar şi Jackie Nicolae, acesta revenind după un an şi jumătate la echipa din Podari. Nu va face deplasare cu echipa căpitanul şi în acelaşi timp unul dintre cei mai experimentaţi jucători, Dorin Preda, cel care are o fractură de metatarsian la piciorul drept.

”Va fi un stagiu în care sunt convins că ne vom pregăti foarte bine, pentru a face apoi în noul sezon o figură frumoasă în campionat. În Serbia vom beneficia de condiţii bune şi aştept să văd când vom ajunge acolo cu cine vom juca în meciurile amicale. Oricum, jocurile cu formaţiile din Serbia sunt utile, pentru că te călesc, asta şi datorită dârzeniei caracteristice echipelor de acolo”, a spus antrenorul echipei ACS Podari, Florin Șoavă. Tehnicianul craiovean a mai programat la revenirea de la Kladovo, alte două jocuri de verificare, primul pe 13 august, cu Sporting Roşiori, apoi pe 20, cu FCM Alexandria.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Cum campionatul începe cel mai probabil la începutul lunii septembrie, odată cu venirea din cantonament vom mai face amicale, pentru a contura o formulă de joc pentru noul sezon. Vom vedea şi dacă vom juca în primul tur al Cupei, care este programat pe 10 august, pentru că în scurt timp trebuie să se stabilească, atât programul acestui prim tur, dar şi seriile pentru ediţia viitoare de campionat”, a declarat Șoavă.

Politica