joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

24 milioane lei, de la Guvern, pentru disponibilizaţii RAAN

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri, alocarea sumei de 24,191 milioane lei pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială destinate salariaţilor care au fost disponibilizaţi la sfârşitul lunii iunie de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin, a anunţat executivul de la Bucureşti.

 

„Fondurile se alocă pentru plata venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la RAAN Drobeta-Trunu Severin, din bugetul asigurărilor de şomaj pe anul 2016.

Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit OUG nr. 36/2013, venitul lunar de completare se stabileşte odată cu indemnizaţia de şomaj şi este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, şi nivelul indemnizaţiei de şomaj.

Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani şi până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani şi 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Combinatul de apă grea din Mehedinţi a intrat oficial în procedura falimentului după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ca nefondat, apelul formulat de Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), la decizia din 28 ianuarie a Tribunalului Mehedinţi.

RAAN se afla în insolvenţă din septembrie 2013, după ce acumulase datorii de 680 de milioane de lei. Alte datorii, de peste 70 milioane lei, s-au acumulat pe perioada insolvenţei.

Conform Planului de Disponibilizare elaborat de administratorul judiciar, aprobat de creditori şi admis de tribunalul Mehedinţi, au fost disponiblizaţi 1.525 de salariaţi în prima etapă, în anul 2015, şi 520 de salariaţi în etapa a doua.

Politica