marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotări pentru Pediatria de la SJU Vâlcea, din donaţiile de la Maratonul Olteniei

Organizatorii Maratonului Olteniei îşi propun ca din banii strânşi la ediţia din acest an a evenimentului sportiv să doteze cu echipamente medicale Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi speră să atingă suma de 15.000 euro.

Maratonul Olteniei este evenimentul sportiv emblematic pentru CEZ România, parte din strategia de responsabilitate socială a companiei, prin care transformăm kilometrii de energie pentru bine. Alergatorii si bicicliștii care vor participa la ediția din acest an a Maratonului Olteniei vor aduce o șansă în plus copiilor internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea.

Contravaloarea taxelor și cea a donațiilor individuale făcute de sportivi direct pe site-ul www.maratonulolteniei.ro va fi suplimentată de către CEZ România până la atingerea sumei de 15.000 euro, sumă necesară pentru achiziționarea unui sistem chirurgical cu radiofrecvență pentru dotarea Secției de Pediatrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest echipament va facilita accesul copiilor din Vâlcea la metode moderne de tratament, minim invazive, astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din județ pentru a beneficia de avantajele unor servicii medicale avansate. Cele mai frecvente cazuri medicale de folosire a acestui aparat sunt amigdalectomii şi adenoidectomii (scoaterea amigdalelor şi a polipilor)”, spun organizatorii evenimentului.

Anul trecut, 13.000 de euro s-au strâns din donaţiile făcute de participanţii la eveniment, iar banii au fost folosiţi pentru dotarea secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea cu echipamente vitale: un analizor de gaze în sânge, un bilirubinometru, două lămpi de fototerapie şi un pulsoximetru pentru nou-născuţi.

La secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea se înregistrează în jur de  2.000 de naşteri pe an, din care circa 300 sunt premature. Ultima modernizare a secţiei cu echipamente medicale a fost în anul 2007, deşi medicii de acolo se confruntă mai des cu cazuri de naşteri premature, faţă de media de la nivel naţional”, mai arată organizatorii evenimentului.

Maratonul Olteniei 2016 este un eveniment sportiv de Trail Running şi MTB Cross-country, cu scop caritabil, powered by CEZ România şi organizat de către Padina Fest şi Hypersport. Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 27-28 august 2016, în Râmnicu Vâlcea, face parte din strategia de responsabilitate socială a companiei CEZ România, ale cărei direcţii prioritare sunt educaţia, sănătatea, sportul şi cultura. Prin intemediul celor patru direcţii de implicare, compania îşi propune să devină un partener de dialog şi un sprijin pentru comunităţile din zonele sale de operare.

Maratonul Olteniei este o cursă 4X4 completă, o competiţie cu o tradiţie de 4 ani, cu 4 probe sportive dedicate atât profesioniştilor, cât şi sportivilor amatori, care dispune de trasee off-road, atât pentru alergare, cât şi pentru MTB.

Organizatorii Maratonului Olteniei au transmis şi programul evenimentului:

Sâmbăta, 27 august 2016 – Cursa de Mountain Bike (MTB)

Vom avea multă energie de consumat pe cărări şi prin păduri, într-un cadru natural impresionant.

Competiţia de MTB este adresată preponderent amatorilor, pe două variante de traseu: scurt de aproximativ 33 km şi lung de circa 51 km.

Ambele îi vor pune pe concurenţi la încercare! Vom avea atât urcări susţinute cât şi coborâri ameţitoare, atât zone de pădure, cât şi păşuni. Te aşteptăm într-unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară pentru o competiţie energică în mijlocul naturii!

Iubitorii bicicletei de toate vârstele care nu sunt înscrişi în concurs pot participa la plimbarea populară  care va avea loc în zona Parcului Zăvoi, unde este şi zona de start/sosire a maratonului. Familii, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi să petreacă o zi activă în aer liber!

După festivitatea de premiere vom avea „cea mai bună zi”, pentru că breakbeat-ul  Șuie Paparude  va suna în tot Parcul Zăvoi în cadrul unui concert dedicat participanţilor la Maratonul Olteniei.

Duminică, 28 august 2016 – Cursa de Trail Running

Precum anul trecut, te aşteptăm la o antrenantă cursa de trail. Aleargă într-un peisaj deosebit, pe două trasee: unul de semimaraton de 21,2 km şi un cros de 10,5 km.

Startul pentru ambele probe va fi dat în  Parcul Zăvoi.

Cele două probe sunt independente una de cealaltă, dar poţi concura la amândouă şi astfel beneficiezi de o reducere a taxei de participare.

Pe parcursul celor două zile, sportivii, copiii, părinţii şi bunicii se pot bucura, de asemenea, de relaxare, distracţie, lounge & Wifi, jocuri şi sporturi diverse în zone special amenajate din Parcul Zăvoi.

 

Politica