joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci doljeni, la judecată pentru trafic de persoane şi proxenetism

Judecătorii Tribunalului Dolj au anunţat că probatoriul administrat şi rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova  în cazul celor patru doljeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani, ajunşi după gratii la începutul lunii aprilie sunt legale, astfel că au dispus începerea procesului. Cei patru, aflaţi în continuare după gratii, alături de un alt doljean, au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane  şi proxenetism. După ce va rămâne definitivă hotărârea Tribunalului se va stabili primul termen al procesului. Inculpaţii au fost acuzaţi de poliţiştii  şi procurorii de crimă organizată craioveni că  au făcut bani racolând, transportând  şi exploatând sexual în Germania  şi Austria mai multe tinere din Dolj.

Cei patru doljeni reţinuţi pe 5 aprilie a.c., pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, alături de un alt doljean. Dosarul cu cei cinci inculpaţi a ieşit luni, 25 iulie a.c. din camera preliminară, judecătorii Tribunalului Dolj dispunând începerea procesului:  „Respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor formulate de inculpatul Stoica Darius Iustin. Admite excepţia tardivităţii excepţiilor invocate de inculpatul Dincă Adrian Marius. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 68D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smaranda Angelică Marian, Stoica Darius Iustin, Dincă Adrian Marius şi Joiţa Mihai Georgică, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Stoica Darius-Iustin, cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p., constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei prev. de art. 274 C.p. rap. la art. 206 alin. 1 C.p. şi şantaj în formă continuată ( două acte materiale ) prev. de art. 207 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p., Dincă Adrian Marius, cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p., constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., două infracţiuni de trafic de persoane prev si ped de art.210 alin.1 lit. a şi b C.p., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p., Smarandache Angelică-Marian sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p. şi constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., cu aplicarea art.38 alin.1 C.p. şi art.41 alin.1 C.p., Veleanu Florin Daniel cercetat sub aspectul infracţiunii de trafic de persoane prev si ped. de art.210 alin.1 lit. a şi b C.p. şi Joiţa Mihai Georgică, cercetat sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de persoane prev si ped. de art.48 alin.1 C.p. rap la art.210 alin.1 lit. a şi b C.p. Fixează termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.07.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marţi, 5 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziţii în mai multe localităţi din Dolj, dar şi în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri şi un pistol cu bile marca Mauser. La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melineşti, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melineşti, şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toţi patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Camelia SÂRBU

Politica