vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: FERMIERII DIN DOLJ AŞTEAPTĂ MĂSURI DURABILE ANTISECETA ŞI DESPĂGUBIRI PLĂTITE LA TIMP

Ion Cupă, preşedinte ALDE Dolj: ”Fără decizii strategice – refacerea sistemului principal de irigaţii şi investiţii în îmbunătăţirea calităţii solului – ne vom bate joc în continuare de pământ şi de cei care îl lucrează”

Atragem atenţia guvernului Ciolos că fermierii din zonele calamitate de secetă îşi pierd răbdarea. Numai în sudul judeţului Dolj peste 10.000 de ha, în special porumb şi floarea soarelui, vor fi din nou afectate de secetă.(nu vorbim aici de cele cca.150.000 de ha cu fertilitate redusă în tot judeţul)

După cinci săptămâni de când premierul a cerut Ministerului Agriculturii să precizeze cu ce măsuri vine pentru a ajuta agricultorii ale căror culturi sunt afectate de secetă, soluţia găsită de tehnocraţi este o nouă dezbatere asupra secetei, joi 28 iulie a.c.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ALDE a promovat o Lege a Irigaţiilor care, deşi în vigoare, nu este aplicată. ALDE a propus alocarea a 150 de milioane de euro pe an pentru refacerea infrastructurii principale de irigaţii. ALDE a propus rebugetarea lucrărilor de monitorizare a solurilor.

Îl întrebăm pe premier de ce sunt ignorate toate aceste soluţii.Fără punerea lor în aplicare nu vom ieşi din cercul păgubos al despăgubirilor şi soluţiilor provizorii. Fără decizii strategice nu vom rezolva problema de fond. Vom asista, “surprinşi” la PIERDEREA AVUŢIEI NAŢIONALE numită PĂMÂNT RODITOR.

ALDE Dolj cere guvernului să ţină cont de semnalele repetate ale producătorilor şi să bugeteze Legea irigaţiilor, în proiectul de buget pe annul viitor.

ALDE cere partidelor să convină asupra unui acord pe 7 ani pentru rezolvarea chestiunii irigaţiilor în România

În acelaşi timp cerem guvernului să fie prompt în evaluarea pagubelor produse de secetă şi să acorde despăgubirile fără întârzieri de ordin birocratic.

Politica