joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosarul faţadelor: Radu Preda și Daniela Popescu au scapăt de controlul judiciar

Fostul administrator public al Craiovei, Radu Preda, și reprezentantul Asociaţiei „Pro Craiova”, Daniela Elena Popescu, inculpaţi în dosarul în care este acuzat și primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, au scăpat de măsura controlului judiciar. Magistraţii Tribunalului București au decis, la finele săptămânii trecute, ca aceștia să fie cercetaţi fără niciun fel de măsuri preventive.

În baza art.348 alin.1 rap.la art.207 alin.5 Cpp respinge cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Preda Radu Cosmin şi Popescu Elena Daniela. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de ambii inculpaţi. În baza art.275 alin.3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 22.07.2016”, se arată în decizia Tribunalului București.

Pe portalul instanţelor de judecată, nu fusese înregistrată nicio contestaţie până luni după-amiaza. Astfel, toţi cei trei inculpaţi din dosar sunt cercetaţi în libertate, fără măsuri preventive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica