vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 500 de dascăli, la titularizare

Dintre cei 673 de candidați la examenul de titluarizare din județul Olt s-au prezentat la concurs doar 532. 76 dintre candidați s-au retras chiar înainte de examen.
La nivelul județului Olt sunt disponibile doar 14 posturi titularizabile: un post de educator, cinci de învăţător, unul de kinetoterapie, trei de medicină generală, două de muzică instrumentală, două de profesori de psihopedagogie.

ISJ Olt mai scoate însă la concurs 556 de norme şi fracţiuni de normă, pe perioadă determinată, cele mai multe fiind la limba engleză – 47, urmată de educaţie plastică – 38, educaţie fizică – 36,  educaţie muzicală – 32, chimie – 21, educatori – 26 şi învăţători – 32.

33 de locuri libere la licee

Pe de altă parte, marți, s-a desfăşurat prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a, iar miercuri au fost afişate la şcoli listele cu absolvenţii repartizaţi. În Olt, 33 de locuri au rămas libere. Acestea riscă să rămână neocupate pentru că doar trei elevi au rămas nerepartizaţi. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială Fărcaşu de Jos, comuna Fărcaşele, şi doi de la Şcoala Gimnazială Vădăstriţa.
Şase absolvenţi olteni de clasa a VIII-a au intrat la liceu cu media zece, având posibilitatea săşi aleagă unde vor să înveţe pentru următorii patru ani, informează gazetanouă.ro. Este vorba de: Maria Cristina Antonescu, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Vlaicu Vodă” Slatina, care a intrat la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – profil matematică-informatică; Taisia Maria Coconu, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Caracal, care a intrat la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – profil matematică-informatică; Mihaela Elisabeta Dindere, absolventă a Şcolii Gimnaziale Dăneasa, care a intrat la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – profil matematică-informatică; Andrei Alexandru Podaru, absolvent al Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care a rămas elev al liceului la profilul matematică-informatică; Gabriel Ciprian Stanciu, absolvent al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Slatina, care a intrat la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina – profil matematică-informatică; Iulia Maria Vîrban, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina, care a intrat la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – profil matematică-informatică, după cum arată sursa citată.
Cea mai mică medie de admitere la liceu a fost a unui elev de la Şcoala Gimnazială Topana, care a intrat la Liceul Tehnologic Vitomireşti cu media 2,61, iar un elev al Liceului Tehnologic Piatra-Olt a fost admis la aceeași școală cu 2,62.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica