vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicul-şef de la CAS, condamnare pentru luare de mită

Ortanţa Ciobanu, medic-şef al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, suspendată acum din funcţie, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Sentinţa dată, joi, de magistraţii Tribunalului Olt nu este definitivă.

În plus, magistraţii olteni au dispus ca aceasta să achite prejudiciul din dosar, calculat la 2.300 lei.

Ortanţa Ciobanu, medicul-şef al CAS Olt, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA la începutul anului, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-iunie 2012, directorul executiv al CAS Olt, Ortanţa Ciobanu, în calitate de medic – profesor în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare Slatina, a pretins şi primit suma de 2.300 lei de la opt elevi înscrişi la examenul pentru obţinerea Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat, specializarea Asistent Medical Generalist, în sesiunea august 2012.

În plus, aceasta, având şi calitatea de îndrumător de proiect, a predat elevilor lucrări deja finalizate, completând necorespunzător fişele de evaluare a proiectelor şi ar fi depus acte false la dosar, încercând săşi ascundă urmele.

În contextul derulării urmăririi penale în cadrul acestui dosar penal, aflat la momentul respectiv pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt (declinat ulterior la DNA), intenţionând să prezinte o justificare licită sumelor de bani necuvenite pretinse şi primite de la elevi în schimbul predării de proiecte deja finalizate, inculpata Ciobanu Ortanţa a falsificat 6 facturi şi chitanţele aferente, în care a atestat, în mod nereal, faptul că ar fi primit sumele de câte 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanţă în cadrul Cabinetului individual de psihologie «Ciobanu Ortanţa». La data de 25 aprilie 2013, înscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit în dosarul respectiv”, au arătat procurorii DNA.

În toamna anului 2014, alţi 13 foşti şi actuali profesori ai Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina, printre care şi fosta directoare a instituţiei, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită. Faptele indicate de anchetatori s-au petrecut în sesiunile iulie şi august 2012 ale examenului de final de an, scrie gazetanoua.ri. În acest dosar, care se află la Tribunalul Olt, inculpaţi sunt Cornelia Liliana Filişanu, fosta directoare a Şcolii Sanitare Postliceale de Stat Slatina, Sanda Naiden, Aglaia Micli, Georgel Filip, Emilia Bărănescu, Marian Spiridon, Maria Viorica Berinde, Angelica Lavinia Sbora (fostă Sora), Gigi Zamfir, Angela Ciolca, Lygia Monica Moisescu, Iuliana Lucaci-Hideg şi Maria Răduţă.

 

Politica