sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul Spitalului din Motru, acuzat de luare de mită

Managerul Spitalului municipal Motru, Teodor Codrin Zavate, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul Teritorial Craiova de luare de mită.

Anchetatorii au anunţat că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 19.07.2016, a lui Zavate. După anunţul DNA, Zavate a demisionat, funcţia urmând a fi preluată de directorul medical Alin Cristian Efrim.

Potrivit DNA, în toamna anului 2015, managerul Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană (denunţător în cauză) suma de 1.500 euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea.
“Mai mult, inculpatul i-a creat denunţătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, denunţătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016 inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, au precizat procurorii.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Zavate Teodor Codrin trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv calitatea de manager al Spitalului municipal Motru, judeţul Gorj.
„Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului Zavate Teodor Codrin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, mai arată DNA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica