sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce ,,Floricola-Orşova” renunţă la contractul de salubrizare cu primăria

Firma care asigură salubrizarea Orşovei a solicitat încetarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a Orşovei prin concesiune prin acordul părţilor. Solicitarea operatorului a pus atât de tare pe jar municipalitatea încât a convocat o şedinţă de îndată în care consilierii locali au fost informaţi asupra acestei grave probleme cu care societatea în cauză pretinde că se confruntă. Pe de altă parte consilierii PNL susţin că adevărata urgenţă ar fi fost dată de situaţia incertă generată de deficienţele grave descoperite de Garda Naţională de Mediu la ,,Floricola S.A. şi posibilitatea ca până pe 27 iulie 2016 operatorul să rămână fără autorizaţie de mediu. În solicitare operatorul s-a angajat săşi respecte obligaţiile asumate pe încă 3 luni de acum înainte şi chiar să pună la dispoziţia autorităţilor locale utilajele şi echipamentele necesare desfăşurării serviciului, prin închiriere sau vânzare. O posibilă explicaţie ar fi un control recent al comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu care au descoperit grave deficienţe în protejarea mediului, depozitarea gunoiului la grămadă, neselectiv, în locuri improprii şi chiar în locuri din arii protejate de pe teritoriul Parcului Natural Porţile de Fier. În urma controlului s-a aplicat o amendă de 200.000 de lei şi s-a acordat un termen de 30 de zile pentru remedierea deficienţelor constatate la capătul cărora societatea ,,Floricola este pasibilă de a-i fi suspendată autorizaţia de mediu.

,,A luat acestă decizie, după ce a fost în control Garda de Mediu. Deci să înţelegem că văzând raportul Gărzii de Mediu şi-a dat seama probabil că implică foarte multe cheltuieli şi multe lucruri de pus la punct şi nu-i convine, este de părere consilierul local Viorica Sănătescu.

Consilierii locali liberali au luat atitudine fermă şi sunt de acord cu rezilierea dar cu anumite condiţii. ,,Domnule primar, da, suntem de acord cu condiţia că se încheie activitatea operatorului şi încetează acest contract cu litera C. Că nu şi-a respectat clauzele, nu şi-a îndeplinit condiţiile asumate, n-a făcut investiţii, n-a respectat indicatorii de performanţă şi să se facă o verificare, să se constate ce a constatat şi Garda Naţională de Mediu şi să vedem atunci nişte evaluatori să se constate ce ar trebui să facă operatorul în condiţiile date în temeiul articolului C, a declarat consilierul local Doiniţa Chircu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O comisie formată din consilieri locali urmează să analizeze respectarea termenilor contractuali de către societatea Floricola, iar mai apoi se va supune la vot rezilierea contractului. Patronul firmei ,,Floricola este Constantin Popescu, fost preşedinte al PSD Orşova şi cumătru al fostului baron penal, Adrian Duicu.

De altfel Constantin Popescu împreună cu fostul comandant al IPJ Mehedinţi, comisar-şef Ștefan Ponea şi cu Adrian Duicu au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie. Este de notorietate că cei trei mahări din Orşova au stat o bună bucată de vreme în arest, încătuşarea lor peste noapte de către procurorii DNA uimind o ţară întreagă, nu numai un judeţ.

 

Politica