marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițist local, târât cu mașina prin centrul Craiovei

Un agent de la Poliția Locală Craiova a fost târât cu mașina pe A.I. Cuza de un șofer care nu a vrut să fie amendat.

Incidentul s-a petrecut marți, în zona Universității. Agentul Ionel Broboană, în vârstă de 47 ani, se afla în stradă împreună cu alți doi colegi, într-o acțiune pe linie rutieră. La un moment dat, agentul a observat un Audi cu numere de Brașov care oprise într-o zonă în care nu avea dreptul. I-a cerut șoferului să plece, însă acesta a refuzat și a intrat într-un magazin. Polițistul l-a așteptat și i-a cerut actele. Șoferul însă a plecat cu polițistul atârnat de mașină. L-a târât câțiva metri apoi i-a dat drumul.

Mă aflam în serviciul de patrulare în zona Universitate. Eram acolo trei agenți. Colegii mei sancționau doi contravenienți. Eu am rămas în stradă pentru a preveni pe ceilalți participanți în trafic să nu mai oprească în zona inidicatorului Zona Interzisă, moment în care a apărut un Audi de culoare albă, de Brașov. Eu am mers către acesta, coducătorul fiind în autoturism I-am comunicat și am crezut că a înțeles. (..) S-a întors la mașină, prin spatele mașinii, a deschis portiera mașinii la dânsul, eu fiind lângă mașină m-am legitimat, m-am recomandat și i-am solicitat documentele de identitate. Acesta s-a urcat în autoturism, rămânând portiera lui deschisă, eu am ținut de ea să nu lovească celălalte autoturisme în trafic. El s-a urcat la volan, a băgat cheia în contact, s-a prefăcut că îmi dă actele, dar a pornit mașina, a pornit în trombă cu mine, nu am apucat să îmi dau drumul. A plecat cu mine în mers, eu în picioare pe lângă mașină circa 15-20 de metri, după care eu nu am mai putut să țin ritmul mașinii, a plecat cu mine târâș. Eram cu piciorul și mâna dreaptă jos. Cu cealaltă mă țineam de portieră, nu mai puteam să îmi dau drumul riscam să intru sub mașina lui sau să ajung în fața altor mașini. De frică nu mi-am dat drumul. Am strigat că mă omoară, a oprit mașina, eu mi-am dat drumul, el a închis portiera și a plecat”, a spus agentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițistul local a fost transportat la spital și a obținut și un certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 6-8 zile de îngrijiri medicale.

Șoferul a fost identificat și prins la scurt timp de polițiștii de la Rutieră. Este vorba de Daniel Bancău, din comuna doljeană Vârvoru de Jos, în vârstă de 36 ani. În 2011, acesta a fost condamnat, de Tribunalul Dolj, la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă, în urma unui accident de circulație și se pare că se afla încă în termenul de încercare. Bărbatul a fost reținut de polițiști, iar ieri instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Politica