miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria vrea să înceteze contractul pentru hotelul fără autorizaţie

Primăria Craiova vrea să înceteze contractul de asociere în participaţiune şi constituire superficie dintre municipalitate şi Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, Clubul Sportiv Olimpia Craiova şi Clubul Sportiv Olimpic Poiana Braşov. Este vorba despre contractul care a dus la construirea hotelului din vecinătatea Stadionului „Ion Oblemenco”, ridicat fără autorizaţie de construire, în ciuda amenzii date de Poliţia Locală şi de dispoziţia de încetare a construcţiei, dar şi de demolarea acesteia. Hotelul încă stă în picioare pentru că demolarea este contestată în instanţă. Proiectul de hotărâre va fi votat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local de joi.

 

Contractul dintre cele trei entităţi şi Municipiul Craiova a fost încheiat în anul 2013, în vederea reamenajării bazei sportive. Concret, în zonă trebuia construite un imobil S+P+2+pod vizitabil, cu destinaţia de spaţiu de cazare şi servire masă, un imobil P+1 cu destinaţia de sediu administrativ, o cabină de pază, o piscină cu wc şi duş (parter) şi zece căsuţe P+M pentru cazare.

Construcţie fără autorizaţie

Conform raportului ataşat proiectului de hotărâre, „deţinătorul dreptului de folosinţă gratuită a terenului, respectiv Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, avea obligaţia asumată prin contract de a obţine ‘Certificatul de Urbanism şi Autorizaţiile de Construire pentru construcţiile ce urmează a fi edificate‘ (…) Deşi nu deţineau autorizaţie de construire, necesară edificării acestei construcţii, Clubul Sportiv Olimpic Sport Craiova, Clubul Sportiv Olimpia Craiova şi Clubul Sportiv Olimpic Poiana Braşov au procedat la executarea lucrărilor de construire pe terenul ce aparţine municipiului Craiova, fiind sancţionate contravenţional prin procesul-verbal nr. 8863 cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea imediată a lucrărilor de construire”, se arată în raport. Amenda pentru hotel a fost dată în anul 2016, cu tot cu un proces-verbal de demolare, iar în 2015 mai fusese dată o altă amendă pentru o construcţie din vecinătatea hotelului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuşi, lucrările au continuat. În momentul de faţă, aşa cum este notat în raportul ataşat proiectului de hotărâre, „nu pot fi iniţiate şi aprobate documentaţii de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcţii edificate fără autorizaţie de construire”, astfel că este necesară încetarea dreptului de superficie institut celor trei cluburi sportive. În raport mai este menţionat că cele trei entităţi au dat dovadă de rea credinţă prin încercarea de a induce în eroare autoritatea locală.

Demolarea construcţiei, în instanţă

Hotelul stă bine-mersi şi acum în zona stadionului. Jurnalul Olteniei a încercat să ia legătura cu reprezentantul celor trei cluburi, Eleodor Roşca, însă acesta avea telefonul închis şi nu a răspuns nici la mesajul transmis privind solicitarea de a oferi un punct de vedere. Conform municipalităţii, construcţia stă încă nedemolată pentru că procedura este în instanţă.

Poliţia Locală a dat proces-verbal de demolare chiar din data de 22 martie, când s-a dat şi amenda, însă procesul-verbal a fost contestat în instanţă de Roşca”, a explicat viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu. Conform portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, următorul termen de judecată pentru anularea actului administrativ este 20 septembrie.

Politica