joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţiul, gazda celor mai importanţi turoperatori din România

Cei mai importanţi turoperatori din România au poposit în Mehedinţi, pentru a vizita locurile zonei şi a le cuprinde în pachetele turistice. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Turism rural ecologic şi cultural din Oltenia în colaborare cu Agenţia Mapamond, Consiliul Judeţean Dolj, Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi reprezentanţi de presă şi televiziune la nivel naţional.Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, alături de reprezentanţii instituţiei şi de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au fost pentru o zi gazda celor mai importanţi turoperatori din ţară, cărora le-au prezentat atât rolul deosebit al tradiţiilor istorice ale acestor locuri, cât şi frumuseţea şi varietatea peisajelor care completează zona Clisurii Dunării. Vizita celor 12 turoperatori din cadrul celor mai mari agenţii de turism din România a avut ca scop promovarea judeţului Mehedinţi, ca pe viitor aceştia să cuprindă în pachetele turistice şi zona aceasta.

,,Dezvoltarea turismului este prioritară pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi. 12 reprezentanţi ai principalelor agenţii de turism din întreaga ţara au ajuns, în Turnu Severin, pentru a cunoaşte zona şi pentru a o recomanda ca destinaţie mai departe turiştilor, eveniment organizat la iniţiativa Agenţiei de Turism Mapamond în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Consiliul Judeţean Dolj”, a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Oaspeţii au vizitat Muzeul Porţile de Fier, instituţie care la ora actuală are un bogat şi divers patrimoniu, precum ruinele piciorului Podului lui Traian. De asemenea, reprezentanţii Info trip-ului au vizionat şi un filmuleţ cu întreg judeţul Mehedinţi, în care au fost prezentate toate obiectivele turistice din zonă. Mai apoi aceştia s-au deplasat la Orşova, unde au avut parte şi de o excursie cu vaporul pentru a vedea locurile unice care le oferă Clisura Dunării, Tabula Traian şi Capul lui Decebal. Reprezentanţii agenţiilor de turism din România au rămas impresionaţi de locurile mirifice pe care judeţul Mehedinţi le poate oferi turiştilor de pretutindeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica