joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. O gravidă în luna a şaptea a ajuns la spital, după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla

În urma furtunii, de vineri seara, din Gorj, mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut pe carosabil. O femeie însărcinată în luna a şaptea a ajuns la spital după ce a suferit mai multe leziuni. Aceasta se afla în trafic împreună cu soacra sa când un tei a căzut pe maşina lor. Copacul s-a rupt din cauza vijeliei şi s-a prăbuşit peste partea din spate a maşinii în care se aflau cele două femei. Nicoleta Orosz este însărcinată în şapte luni, iar vineri se întorcea de la ţară împreună cu socrii şi soţul său, scrie pandurul.ro.

Soţul femeii conducea autoturismul, iar în zona Colegiului Naţional Spiru Haret a oprit maşina pentru a merge la o farmacie.

Ne trebuiau nişte medicamente şi am oprit în dreptul farmaciei. Am lăsat motorul pornit pentru că nici nu stăteam mult. Imediat cum am coborât a căzut acel copac, fix pe maşina mea. Soţia, în special, vă daţi seama, fiind şi gravidă, s-a speriat teribil. Au apărut contracţiile. Am sunat repede la 112 şi a venit o salvare de a luat-o şi pe mama, şi pe soţie”, a spus bărbatul, potrivit presei gorjene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia însărcinată se afla,vineri, în stare de şoc însă medicii au susţinut că loviturile nu i-au pus în pericol sarcina.

Angajaţi ai municipalităţii au degajat repede copacul care a mai strivit şi un al doilea autoturism, parcat şi el la umbra acestuia.

Furtuna a produs pagube şi la Mall-ul din Târgu Jiu unde zeci de maşini au fost inundate în parcarea subterană. Canalizarea nu a mai făcut faţă şi administratorii complexului au trebuit să cheme pompierii militari pentru a evacua apa. Acţiunea acestora a durat zeci de minute, iar oamenii prinşi în încălţări de vară, au trebuit să se descurce până la maşini prin apa de-o palmă.

La faţa locului a venit şi prefectul judeţului Gheorghe Paraschivu, pentru a vedea cum intervin pompierii şi dacă e nevoie şi de alte măsuri administrative. Prefectul a dat asigurări că pe toată perioada de cod portocaliu sub care s-a aflat Gorjul, s-au luat toate măsurile necesare pentru a face faţă oricăror intemperii.

Inundaţiile au produs pagube şi în gospodăriile gorjenilor, un bărbat rămânând fără porc după ce acesta a fost luat de apele Jiului. La Rovinari, mai mulţi copaci au fost smulşi de vânt şi aruncaţi în drum. La EMC Roşia, un fulger a lovit o macara, producând un incendiu, iar trei localităţi, respectiv Urdari, Rovinari şi Târgu Jiu, parţial, au rămas fără curent electric, după ce firele de electricitate au fost rupte.

sursa foto: radiotargujiu.ro

Politica