joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bacalaureat. O singură medie de 10 şi două licee cu zero promovare, în Dolj

Vezi ce au făcut candidații din toate județele Olteniei

64,35% dintre absolvenţii doljeni de clasa a XII-a care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să promoveze examenul, doar unul dintre ei obţinând media 10. Un singur candidat la examenul de bacalaureat din judeţul Dolj a reuşit să obţină media 10. Este vorba de Mateescu Georgiana Iustina, elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. La niciun liceu din judeţ rata de promovare nu a fost de 100%, iar în două unităţi de învăţământ niciun candidat nu a promovat bacalaureatul.

“La nivelul judeţului nostru avem un procent de promovare de 64,35%, cu două procente mai mare decât anul trecut. Avem creştere şi faţă de simulare când procentul a fost 39,49%. În ceea ce priveşte procentul zero, este adevărat, sunt două instituţii de învăţământ, Liceul Tehnologic de la Malu Mare, unde au fost prezenţi cinci elevi şi niciunul nu a reuşit să promoveze şi Liceul Tehnologic Special Beethoven din Craiova, unde au susţinut examnul şase elevi şi niciunul dintre ei nu a promovat“, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj.

În ceea ce priveşte liceul de la Malu Mare, aceeaşi situaţie s-a întâlnit şi în anii anteriori, inspectorul şef al ISJ Dolj precizând că începând cu anul şcolar 2016-2017, aici nu va mai exista învăţământ liceal de zi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Referitor la Liceul Beethoven măsura va fi de intensificare a lucrului cu elevii, fiind vorba de copii cu deficienţe”, a mai precizat Craioveanu.

Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, cea mai mare promovare

În acesta an, locul I în ceea ce priveşte promovarea la examenul de bacalaureat, în Dolj, este ocupat de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”. Topul primelor 5 licee cu cele mai mari rate de promovare este închis de Liceul “Teologic Adventist” din Craiova, unde 87,1% dintre candidaţi au obţinut cel puţin media 6.

“Clasamentul liceelor în ceea ce priveşte promovarea la examenul de bacalaureat este următorul: Pe locul I se situează Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova cu un procent de 99,58% urmat de Colegiul Naţional

“Elena Cuza” cu un procent de 98,87% şi pe locul al treilea, Carol I 98,54%. Pe locul patru Colegiul Naţional “Ștefan Velovan” 93,6% şi pe locul cinci Liceul “Teologic Adventist” din Craiova, 87,1%.

Liceele cu cea mai scăzută rată de promovare

Printre liceele doljene care au obţinut cea mai slabă rată de promovare la examen se numără şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Liceul Tehnologic “Ștefan Anghel” Băileşti, Liceul Tehnologic Auto Craiova, Liceul Tehnologic “Petre Baniţă” Călăraşi.

“Pe ultimul loc sunt cele două licee care nu au reuşit să aibă niciun elev cu medie de peste 6, aşa încât să promoveze examenul de bacalaureat, apoi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară 11,54 de procente, Liceul Tehnologic Ștefan Anghel Băileşti 14,29%, Liceul Tehnologic Auto Craiova 15,15%, Liceul Tehnologic Petre Baniţă Călăraşi 15,79%”, a mai spus Lavinia Craioveanu.

La această sesiune a examenului de bacalaureat, la nivelul judeţului Dolj au fost înscrişi 4.376 elevi. 302 au absentat însă de la probe, iar alţi 10 au fost eliminaţi din examen. Dintre cei 4.074 de elevi care au susţinut toate probele de examen, 1.444 nu au obţinut media minimă pentru promovare.

 

Mehedinți. 54,48 %, rata de promovare 

Liceul de la Halânga continuă să rămână în lista ruşinoasă a şcolilor din România cu procentul de zero la sută promovare

Rata de promovare la bacalaureat în Mehedinţi este de 54,48 %. Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica din Drobeta Turnu Severin se menţine pe locul I, cu un procent foarte bun de promovare de 92,58%. Este urmat de Colegiul Naţional Traian cu 87,24 la sută şi Colegiul Naţional Pedagogic cu 77,59 la sută. La polul opus, Liceul de la Halânga continuă să rămână în lista ruşinoasă a şcolilor din România cu procentul de zero la sută promovare. Înainte de soluţionarea contestaţiilor, niciun elev nu a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat 2016 în Mehedinţi.  Marţi, 12 iulie, se afişează rezultatele candidaţilor la examenul de bacalaureat – sesiunea de vară. Tot ieri , între orele 16 şi 20, cei nemulţumiţi au putut depune contestaţii. Absolvenţii au susţinut săptămâna trecută probele scrise, la limba română, limba maternă, la proba obligatorie a profilului – matematică şi istorie şi la proba la alegere a profilului şi specializării, unde candidaţii au avut de ales între mai multe discipline: fizică, chimie, biologie, informatică şi geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie. Cei peste 1.700 de elevi care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Mehedinţi vor putea vedea notele la avizierul şcolii, dar şi pe edu.ro, unde Ministerul Educaţiei publică notele. Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală, a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat, este minimum 6.

Oltul, fără 10

Niciunul dintre candidaţii olteni la examenul de bacalaureat nu a reușit să obţină media 10. Cele mai mari medii înregistrate sunt: 9,93 – obţinută de Catrina Mihaela Florentina, elevă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ (CNIM) din Slatina, 9,91-Chelaru Adela,de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ (CNRG) din Slatina, 9,86-medie obţinută deCelcan Alexandra Georgiana, dar şi de Dima Ioana, de la CNRG, respectiv CNIM.

Înainte de contestaţii, promovarea la nivelul judeţului Olt, la această sesiune a bacalaureatului, este de 59,75%, cel mai mare procent din ultimii cinci ani,au precizat, pentru adevarul.ro, surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

La trei licee însă s-a înregistrat promovare zero. Este vorba de Liceul Tehnologic „Ion Popescu-Cilieni” Cilieni, Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt şi Liceul Tehnologic Izvoarele, ultimele două având doar câte un elev care a susţinut examenul.

În judeţul Olt au fost înscrişi în examen 3.104 candidaţi.

Vâlcea. Patru medii de 10

Patru medii de 10 s-au înregistrat în judeţul Vâlcea, la această sesiune a bacalaureatului. Este vorba de patru fete: Greaca Elena Livia, de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Marică Andreea Mădălina, Popovschi Stricescu Diana Alexandra şi Vlad Ana Diana, toate trei eleve la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

1.888 de candidaţi au reuşit să oţină media 6, minimul pentru a promova bacalaureatul.

Gorj. Peste 65% – rata de promovabilitate a Bacalaureatului

66,29% dintre absolvenţii de clasa a XII-a, din judeţul Gorj, care au susţinut Bacalaureatul în această sesiune au promovat examenul. Au fost înregistrate şi medii de 10: Ioana Patricia Işfan, fiica şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, absolventă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, alte două colege ale ei, Oana Mihaela Florescu şi Adina Gabriela Mergea, iar a patra medie de zece a fost obţinută de Delia Roxana Ionete, elevă Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru.

La liceul din Stoina un singur candidat a luat bacul.
Circa 3660 de candidaţi au susţinut examenul de bacalaureat. Din aceştia, 2952 au fost absolvenţi de liceu în acest an şcolar, iar restul, de 710, provin din candidaţii care nu au promovat examenul în anii anteriori.

Politica