joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal juniori/Sezon bun pentru craioveni

Fotbalul juvenil din Bănie a avut un sezon 2015-2106 satisfăcător. Cele mai bune rezultate fiind obţinute de juniorii 2005 şi cei de la Elite U-17 de la CSU Craiova. Primii antrenaţi de Bogdan Vrăjitoarea au reuşit să termine pe poziţia secundă la turneul final de la Buftea. În ultimul act juniorii lui “Vrajă” au pierdut finala cu Luceafărul Cluj, dar au dat pe cel mai tehnic jucător al turneului în persoana lui Alexandru Capac. La această grupă sunt jucători cu calităţi, talentaţi, precum fraţii Duţă, dar şi Yannis Zaharia, fiul talentatului mijlocaş de la UFC Electro Craiova, Cătălin Zaharia.” Pentru noi a fost un sezon excelent. Locul doi pe ţară la această categorie de vârstă a încununat un an competiţional în care am avut multe satisfacţii. Pe plan judeţean am dominat total competiţia, iar faptul că am ajuns să ne batem pentru titlul naţional este o mare performanţă. Am câţiva copii talentaţi în grupa în care îmi pun mari speranţe”, a apus antrenorul Bogdan Vrăjitoarea.

Un alt rezultat excelent a obţinut şi grupa juniorilor U-17 de la CSU Craiova, care a terminat pe locul 4 la nivel naţional. Ca un paradox în finala mică, craiovenii au fost învinşi precum colegii mai micii de la 2005, tot cu 0-4, şi tot de o echipă din Cluj: Ardealul.

”Am avut oscilaţii în parte a doua a sezonului, apoi pe final ne-am revenit. După ce am reuşit calificarea la turneul final, am dat peste echipe puternice şi nu am reuşit decât o clasare în afara podiumului. Oricum este foarte important că aceşti copii au calitate, iar câţiva dintre ei deja au făcut pasul în liga a treia, iar Screciu se află în cantonament cu echipa mare în Austria”, a spus Guşatu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tehnicianul craiovean s-a bazat la turneul final pe jucătorii: Vlad, Bobonete, Constantinescu, Băloi, Bogdan, Sima, Borţa, Buzan, Enache, Gârbiţă, Bârzan, Gunie, Cârlig, Pacionel, Screciu, Dinu, Guşatu, Pacionel şi Markovic. Juniorii lui Guşatu au jucat şi semifinala Cupei Romanilei Elite Under 17, dar au pierdut pe terenul de la Işalniţa, în faţa celor de la Pandurii Târgu Jiu, scor 1-4. În competiţia republicanilor B, CSU antrenată de Marian Calafeteanu a terminat sezonul pe locul secund la 6 puncte în saptele liderului din seria a 4-a, Atletic Bradu, dar nu a avut drept de calificare în faza superioară. Alte echipe din Bănie din această serie, Academia de Fotbal ”Gică Popescu” Craiova şi CFR Romgaz Craiova s-au clasat la finalul stagiunii pe poziţiile 4, respectiv 5. La republicani A, cel mai bun loc a fost obţinut de CSS Craiova, echipa lui Alin Staicu pe care o avea sub îndrumare de 10 ani terminând pe 3, la un punct în spatele grupărilor CSS Slatina şi Atletic Bradu. Campioană judeţeană fără înfrângere la grupa 2000, CSU a reuşit să ajungă să câştige faza zonală după ce a întrecut pe Aripile la penaltiuri. A urmat apoi turneul semifinal disputat tot a baza de la Aeroport, dar elevii lui Nelu Petrişor nu au obţinut decât o victorie, scor 4-2, cu UTA Bătrâna Doamnă, dar au pierdut jocurile cu Ardealul Cluj şi FC Interstar Sibiu. Tot în etapa semifinală a ajuns şi Dinamyk Craiova, un club înfiinţat acum 5 ani. Formaţia antrenată de Filip Popescu a obţinut două victorii la Timişoara, dar a pierdut cu echipa gazdă ASU Poli, cea care a câştigat finala cu Viitorul Constanţa.

” Ne doream să jucăm finala şi aveam mari speranţe că, în urma faptului că am contestat dreptul de participare al echipei gazdă ASU Poli, deoarece nu avea 22 de meciuri în campionat conform regulamentului, vom avem câştig de cauză. Din păcate decizia nu ne-a fost favorabilă şi am rămas puţin dezamăgiţi, dar una peste alta am avut un sezon foarte bun cu această grupă care a arătat că merită să fie în primele echipe din ţară”, a declarat Filip Popescu.

 

 

Politica