miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii lucrară iar la autostradă

Aproximativ 500 de olteni își dădură din nou mâna și se apucară să construiască simbolic autostrada Craiova – Pitești. Este vorba de protestul care a debutat în martie și care va continua în următoarele luni.

„Oltenia vrea autostradă”, este mesajul pe care speră oltenii să-l audă guvernanții, iar aceștia să înțeleagă importanța unui astfel de drum în regiune și să-l construiască.

Și de această dată la protest au luat parte angajați ai Ford, dar și de la alte firme partenere ale constructorului de automobile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Protestatarii spun că autostrada Craiova- Pitești este necesară nu doar pentru a atrage investitorii în zonă, pentru dezvoltarea regiunii, cât și pentru un acces mai rapid către Capitală.

„Consider că întreaga societate din Craiova trebuie să participe ar trebui să participe la acest protest pentru că este o nevoie reală ca Oltenia să aibă o autostradă, din toate punctele de vedere. De multe ori m-am confruntat cu problema de a ajunge la un spital foarte repede la București și am ajuns foarte greu. Să nu mai spun cum se circulă prin Balș, prin Slatina… Autostrada este o nevoie reală, nu una inventată în birou. Sper ca cei de la București sa ia în seamă manifestul nostru, pentru că sunt acolo să ne reprezinte și să răspundă nevoilor noastre și sper că ușor, ușor vor învăța să își plece urechea și la cetățeni și la ce vor ei de la guvernanți”, afirmă Cora Sanda, o tânără care a luat parte la protest.

Adrian Cranta, un alt tânăr care a participat la formarea lanțului uman, spune că „singura șansă a nostră, a regiunii Oltenia, de a ne dezvolta este această autostradă. Din păcate singurul lucru pe care îl putem face în momentul de față este să face presiune prin astfel de manifestări. Ceilalți factori de decizie nu ne ajută în încercarea de a dezvolta Craiova și întreaga regiune. Eu cred că orice investitor care dorește să vină într-o anumită zonă este interesat în primul rând de infrastructură. Atât timp cât nu avem o autostradă, un drum care să lege Craiova de regiuni importante din România, investitorii nu vor veni și șansa noastră, a tinerilor, va fi fie să plecăm din localitate, ori din țară, și suntem foarte mulți cei care ne dorim să rămânem acasă, să stăm în Craiova.”

Inițiatorul proiectului, deputatul PSRO Florentin Gust, a afirmat că Executivul de la București a aflat deja de acest demers.

„Regiunea Oltenia este singura regiune din România care nu apare pe nicio schemă de dezvoltare pe infrastructură mare. Acest demers este unul simbolic pe care îl vom face lunar. Vom fi din ce în ce mai mulți. Am vorbit și cu cei din Balș, Slatina, dar și Pitești și ne-au promis că ni se vor alătura. Sperăm ca în șase luni acest lanț uman să ajungă până la Pitești, pentru ca, la un moment dat, tot ce înseamnă decidenți de la București și tot ce înseamnă clasă politică, dar și cei de la nivel local, să înțeleagă că o regiune nu se poate dezvolta fără o infrastrctură bine pusă la punct. Avem, în regiunea Olteniei, Ford care cere de opt ani de zile această autostradă, firme care își doresc această autostradă pentru dezvoltarea propriilor afaceri. După prima astfel de acțiune, din luna martie, am vorbit cu ministrul Transporturilor și a auzit de demersul nostru. Reprezentanții actualului guvern au promis că vor veni cât de curând în Oltenia să discutăm pragmatic, cu decidenții din București, dar și de pe plan local”, a precizat Gust.

Deputatul a făcut din nou apel la ceilalți politicieni din regiune să se alăture demersului.

Următoarea acțiune de protest pentru construirea autostrăzii Craiova-Pitești ar urma să fie organizată în data de 7 mai.

 

Politica