joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenia vrea autostrada! Vino si tu!

Oltenii sunt așteptați, din nou, să construiască simbolic autostrada Craiova- Pitești. Sâmbătă, de la ora 11, în parcarea de la Metro. Prima acțiune de acest gen a avut loc luna trecută. Printr-un lanț uman, format pe traseul autostrăzii, organizatorii vor să atragă atenția autorităților de la București cu privire la importanța construirii acestui drum.

“Aşa cum ne-am propus, ne întâlnim lună de lună într-un marş al solidarităţii, prin care continuăm prin propriile forţe construirea simbolică a autostrăzii mult promise.

Sâmbătă, 9 aprile, ora 11, construim simbolic tronsonul Craiova – Pieleşti, formând un lanţ uman. Un demers simbol, prin care toţi decidenţii trebuie să înţeleagă necesitatea autostrăzii Craiova – Piteşti.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Invităm cetăţenii şi toţi politicienii din regiune, indiferent de partidul din care fac parte să participe la acest eveniment. Practic, construim „simbolic” autostrada. Vom forma un lanţ uman, iar evenimentul se va desfăşura lunar.

Autostrada Olteniei este ultima șansă la dezvoltare pentru o regiune părăsită de tineri și abandonată de investitori. Este ultima șansă pentru a oferi locuri de muncă și un viitor unei Oltenii uitate de guvernanții României din ultimii 25 de ani, trebuie să facem din acest caz o problemă de neignorat pentru Guvernul României, orice culoare politică ar avea el”, a declarat deputatul Florentin Gust, organizatorul evenimentului.  

Jandarmii asigură paza

Sâmbătă, 09 aprilie a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.00, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în cooperare cu Serviciul Rutier al I.P.J. Dolj şi Poliţiei Locale Craiova şi specialişti ai I.S.U. Dolj, vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor la adunarea publică organizată în zona DE 574 Craiova – Pieleşti, constând într-o manifestare simbolică referitoare la necesitatea construirii autostrăzii Craiova – Piteşti, a transmis IJJ într-un comunicat de presă.

"Jandarmii doljeni vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului în vederea prevenirii oricăror acte de tulburare a ordinii publice şi asigurarea unui climat civic corespunzător desfăşurării adunării publice.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj face apel către toţi participanţii să adopte un comportament civilizat, să respecte toate măsurile luate de organizatori şi forţele de ordine pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de maximă siguranţă pentru viaţa şi integritatea corporală a acestora şi să nu pătrundă pe partea carosabilă.

Pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor sau evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vor patrula în zona respectivă desfăşurând activităţi specifice de supraveghere şi control al traficului rutier.

În situaţia producerii unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale, participanţii pot sesiza despre producerea acestor fapte cel mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine în vederea luării cu maximă operativitate a măsurilor legale specifice situaţiei respective", se arată în comunicatul menționat.

Politica