sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demonstraţie de utilaje agricole, marca Maschio Gaspardo

Comuna Pieleşti a găzduit, joi, un eveniment important pentru fermierii din zona Olteniei. Şi asta pentru că cel mai mare producător din România în domeniul utilajelor agricole, Maschio Gaspardo, a venit să îşi prezinte marfa. La eveniment au fost prezenţi fermieri din judeţele arondate Olteniei, direct interesaţi în cumpărarea produselor de agricultură. La Pieleşti au fost prezentate un scarificator, o semănătoare, un dezmiriştitor şi un combinator, utilaje care au şi fost puse la lucru pentru ca viitorii cumpărători să se convingă de calitate.

”Astăzi (n.r. joi), împreună Maschio Gaspardo, producătorul numărul unu de produse agricole din România, am prezentat câteva utilaje specifice acestei perioade şi anume un scarificator, un combinator, o semănătoare directă şi un dezmiriştitor. Utilajele sunt specifice lucrărilor din această perioadă. Utilajele sunt mari, importante, care se fabrică aici, în România la Chişinău-Criş şi care beneficiază de nişte condiţii foarte avantajoase de creditare pentru fermierii românii. Astăzi am dorit să le prezentăm fermierilor în ce condiţii şi ce anume fac aceste utilaje. De exemplu, combinatorul Dracula este gândit împreună cu Institutul de Cercetare de la Bucureşti. Practic, el este un produs nou, acum iese pe piaţă, iar aşa cum este şi normal, oamenii mai întâi vor să vadă ce face şi după aceea se vor hotărî dacă îşi merită sau nu preţul. Toţi oamenii care s-au adunat, azi, la Pieleşti sunt fermieri din Oltenia, oameni interesaţi de achiziţia acestor utilaje. Vorbim de utilaje care sar ca şi preţ per bucată de 50.000 euro. Aici sunt fermieri mari care lucrează peste 500 de hectare, fermieri care se pretează la aceste utilaje”, a spus George Alin Bancu, director de vânzări la SC Inproconsa SRL

Unul dintre fermierii prezenţi la eveniment spune că deja a achiziţionat două utilaje de care este foarte mulţumit. Totodată, el a mai fost interesat de o semănătoare pe care urmează să o achiziţioneze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Eu deja sunt proprietarul semănătorii Corona, scarificatorul la fel mi-a plăcut şi l-am achiziţionat. Am făcut proba cu el şi merge la fel de bine. Prezentarea utilajelor, de astăzi, a fost una bună. Cred că şi ceilalţi fermieri vor fi convinşi să cumpere. Consider că, în mare parte, produsele prezentate astăzi sunt cele mai bune de pe piaţă, în special cele uzabile şi cele cu care îţi poţi face treaba. Cu siguranţă că în timp îmi voi scoate banii investiţi”, a afirmat Dorinel Mihăşteanu, administratorul unei societăţi.

Unul dintre utilajele agricole prezentate, joi, la Pieleşti a fost cultivatorul combinat Dracula. Acesta combină productivitatea de top din industrie cu avantajele agronomice şi rezistenţa crescută. Datorită combinaţiei dintre discurile frontale, dinţi, nivelatoare şi tăvălugul posterior, Dracula asigură gestionarea resturilor vegetale, controlul compactării, nivelarea şi pregătirea patului germinativ, printr-o singură trecere rentabilă.

Nu doar cultivatorul combinat Dracula a fost prezentat ieri, ci şi alte utilaje şi, totodată, reprezentantul Maschio Gaspardo spune că firma este prezentă la nivel mondial şi că se adresează tuturor fermierilor.

“Maschio Gaspardo este producătorul numărul unu în România de utilaje agricole. Suntem prezenţi la nivel mondial şi avem o gamă completă de utilaje, începând cu prelucrat solul şi terminând cu partea de semănat. Avem în aproape toată lumea fabrici. Una dintre ele este chiar la Chişinău-Criş care produce utilaje de prelucrat solul pentru toată lumea. Evenimentul de astăzi a avut loc în comuna Pieleşti împreună cu dealerul nostru Inproconsa, căruia ţin să-i mulţumesc pentru că s-a organizat exemplar. Acest eveniment a avut scopul de a prezenta şi promova utilajele Maschio Gaspardo. Au fost prezentate utilaje de prelucrat solul şi utilaje de semănat în rânduri plante păioase. Publicul ţintă este agricultorul, fermierul. Avem utilaje şi pentru fermierul mic şi pentru cel mai mare fermier. Putem satisface dorinţa oricărui fermier. Avem o reţea de dealeri la nivel de ţară bine pusă la punct, avem dealeri naţionali, dealeri locali. Pe partea Olteniei, dealerul cu care astări am făcut acest eveniment este Inproconsa şi nu numai el este pe zona Olteniei, mai sunt şi alţii”, Călin Lazăr, reprezentant Maschio Gaspardo

 

Prima prezentare, primele vânzări

 

Tot Cătălin Lazăr mărturiseşte că după prezentarea de joi deja are primele comenzi.

“Lucrez de foarte mult timp în breaslă. Mă bucur că oamenii au fost prezenţi într-un număr foarte mare la acest eveniment şi chiar au fost foarte interesaţi de utilajele Maschio Gaspardo, iar după demonstraţie, din discuţiile mele cu ei se vor concretiza câteva vânzări”, Cătălin Lazăr.

Un alt fermier spune că este încântat de utilajele produse în România şi că deja deţine câteva.

“Prezentarea mi s-a părut foarte bine făcută datorită faptului că şi terenul este foarte greu. Utilajele sunt bune, Maschio Gaspardo. Eu deţin 100 de hectare şi am şi eu acest gen de utilaje. Referitor la cele prezentate astăzi mă interesează plugul cu trei brazde. Pentru suprafaţa noastră altceva nu ne interesează, dar aş recomanda mai departe altor fermieri firma Maschio Gaspardo. Eu sunt foarte încântat de aceste utilaje, utilaje care, cred eu, se află în top trei pe ţară”, Cornel Militaru, fermier.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă la care cei participanţi au avut şansa să câştige diverse produse pentru utilajele agricole sau servicii.

 

 

 

Politica