marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

30.000 de locuri de muncă vor fi desființate la o bancă britanică

În următorii doi ani peste 30.000 de locuri de muncă, vor fi desființate la banca britanică Barclays. Numărul total de angajaţi la nivel mondial urmând să coboare sub 100.000, după ce directorul general Antony Jenkins a fost înlăturat din funcţie în această lună, relatează The Times, potrivit Mediafax.

Programul de restructurare este considerat singura soluţie pentru îmbunătăţirea performanţelor financiare şi dublarea preţului acţiunilor, potrivit unor surse citate de publicaţie.

Concedierile vor afecta angajaţii de nivel mediu şi pe cei din back office, unde vor fi realizate majoritatea reducerilor de costuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

The Times a relatat că viitorul director general care ţl va înlocui pe Jenkins va reduce numărul de locuri de muncă mai rapid şi mai drastic decât acesta.

Vicepreşedintele Barclays, Michael Rake, va pleca la rândul său din bancă, pentru a deveni preşedinte al companiei de procesare a plăţilor Worldpay.

Barclays este a patra mare bancă europeană care îşi schimbă directorul general în acest an. Măsuri similare au avut loc la Deutsche Bank, Credit Suisse şi Standard Chartered, acţionarii fiind nemulţumiţi de preţurile scăzute ale acţiunilor şi de cheltuielile ridicate.

 

Foto: targoviste.info

Politica