joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De la Facebook, la telepatie

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, susține că rețeaua de socializare se va transforma într-o formă de comunicare telepatică, datorită tehnologiei. "Vei fi în stare să gândești ceva și prietenii tăi să experimenteze acea senzație imediat. Aceasta este forma finală spre care se îndreaptă tehnologia comunicației", a comunicat Zuckerberg pe pagina sa de Facebook, relatează postul CNN Money, potrivit Business24.

În ultimul deceniu, Facebook a operat destule modificari în modul de comunicare dintre membrii rețelei, ce-i drept niciunul nefiind atât de radical.

De la simple pagini de profil, Facebook s-a îmbogățit cu comentarii, Wall de postari, grupuri de prieteni și news feed. În ultimul an, atenția asupra comunicării în masă s-a redus punându-se mai mult accent pe mesajele personale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pasul urmator pentru Facebook este realitatea vituală

Tot Facebook a achizitionat și compania Oculus, renumită pentru experimentele derulate în domeniul realității virtuale.

Acum se așteaptă ca varianta ochelarilor de realitate virtuală Oculus să realizeze o conexiune mai strânsă între senzațiile resimțite de utilizatori și prietenii lor, permițând vizualizarea și experimentarea senzațiilor în timp real.
Telepatia ar urma sa fie doar un pas înainte care să permită comunicarea directă fară ajutorul unei aparaturi extrem de complexe. Nu este o idee chiar nerealizabilă.

Universitatea din Washington a creat deja un sistem capabil sa transmita semnale cerebrale prin intermediul internetului de la o persoana la alta, informează aceeași sursă.

În trecut, unul dintre participanții la studiu a reușit să miște cu puterea creierului degetul partenerului aflat la celalalt capat al conexiunii. Ambii purtau căști echipate cu diverși electrozi care preluau impulsurile electrice din creier.

 

Politica