sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Urmaşul lui Duicu, care va lua şefia PSD Mehedinţi, e tot iubitor de bani

În ultima declaraţie de avere, când deja ara vicepreşedinte al CJMehedinţi, deci funcţionar public, Aladin Gigi Georgescu arată că a primit o tranşă de nu mai puţin de 45.000 de euro ce reprezintă ,,onorariu parţial restant pentru servicii de avocatură prestate în perioada 2007-2010 pentru un client”. Tot un ,,client”  poate acelaşi  care l-a îmbogăţit cu cei 45. 000 de euro , un anume  Ion Varlam l-a împrumutat cu 40.000 de lei în 2013. Şi poate acelaşi ,,client” i-a donat 5 hectare de pădure în anul 2013. Cum tot în 2013, ce coincidenţă, Aladin Gigi Georgescu,  a  devenit proprietarul a 50 de hectare de teren arabil în comuna Pătulele, dobândite de această dată nu prin donaţie,  ci prin cumpărare. Verificând o reclamaţie care îl viza şi pe Aladin Georgescu, de la directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu am aflat că acest misterios domn Varlam, e un bucureştean cu origini din Pătulele-Mehedinţi care  a revendicat şi redobândit în instanţă nu mai puţin de 2500 de hectare de pădure pe raza Ocolului Silvic Vânju Mare dar şi alte sute de hectare de teren arabil în alte locuri din judeţ . Vânju Mare este oraşul natal şi de domiciliu al lui Aladin Georgescu, care,  la acea vreme,  era cunoscut ca fiind un avocat influent, şmecher şi  de succes în comunitate.  

Şi lui îi plac banii şi averile!  Omul care are cele mai mari şanse să fie ales preşedinte al PSD Mehedinţi după ce baronul Adrian Duicu a fost obligat să se retragă din cauza unui dosar de corupţie, nu este un coate goale, căci nu-i aşa politica se face cu bani. Şi cum sărăcia nu e o virtute , avocatul  înfiripat bine în politică,  Aladin Gigi Georgescu,   a acumulat o avere de invidiat , dobândită în mare parte, ca o coincidenţă sau nu, în anul 2013, când deja se afla în politica de vârf . O fi bine sau nu , nu îl judecăm noi. Noi prezentăm nişte evenimente şi o stare de fapt. Gigi Aladin Georgescu , avocat de profesie , actualmente preşedinte interimar la CJ Mehedinţi dar şi la PSD Mehedinţi este proprietarul a peste 50 de hectare de teren arabil, 5 hectare de pădure  şi a altor terenuri intravilane în Severin şi Vânju Mare. Pretendentul la preşedinţia PSD Mehedinţi a avut noroc cu carul în profesia de avocat. Numai un singur client , al cărui nume nu-l scrie în declaraţia de avere , cu toate că legea îl obligă, i-a dat dintr-un foc 45.000 de euro , bani ce reprezintă ,,onorariu avocaţial restant parţial pentru servicii de avocatură prestate în perioada 2007-2010 pentru un client” . Acest ,,client” este posibil să fie un anume Ion Varlam pentru care Aladin s-a zbătuit să-i fie restituite în instanţă peste 1000 de hectare de teren arabil şi forestier. Dealtfel în declaraţia de avere Aladin Georgescu scrie cu mâna lui că are o datorie de 40.000 de lei către acest domn Ion Varlam . Iar cele 5 hectare de pădure primite ca ,,donaţie” de Aladin Georgescu e posibil să fie de la acest om. Dar,  nu-i aşa, cine poate, oase roade….

Declaraţia de avere a lui Aladin Gigi Georgescu, scrisă cu mâna lui 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În declaraţia de avere din data de 13 VI 2014 preşedintele interimar al CJ Mehedinţi, avocatul Aladin Gigi Georgescu ne arată că are în proprietate un teren intravilan de 608 mp în oraşul natal Vânju Mare din anul 2006, un teren intravilan de 737 mp în Severin cumpărat în 2013, 50 de hectare de teren arabil în comuna Pătulele cumpărate în anul 2013 şi 5 hectare de teren forestier dobândite prin donaţie tot în anul 2013 pe raza comunei Gruia.  Georgescu deţine o casă de locuit în oraşul Vânju Mare şi o casă de vacanţă pe Clisura Dunării în comuna Eşelniţa cotă parte 1/3, restul aparţinând altor două familii . Interesant este că nu este proprietarul niciunui autoturism. La capitolul bunuri mobile şi imobiole înstrăinate în ultimele 12 luni , domnul Gigi scrie că a i-a dat Mădălinei Eugenia Bratu 15.000 de euro drept ,,sulta la partaj de bunuri comune” şi i-a mai dat unui anume Sebastian Petre Afrim suma de 10.000 de euro drept ,,restituire împrumut”. Aladin Georgescu are şi datorii: 21.180 de euro, credit în curs de preluare de la Mădălina Bratu Eugenia, 10.000 de euro împrumutaţi de la un anume Marius Marian Stancu în 2013 scadent în 2018 şi 40.000 de lei împrumutaţi de la un anume Ion Varlam în anul 2013 , credit scadent în 2015. La capitolul venituri, Aladin Gigi Georgescu stă minunat . În fară de cei 49.380 de lei încasaţi pentru activitatea de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu,  a primit dintr-un foc nu mai puţin de 45.000 de euro despre care declară că reprezintă ,,onorariu parţial restant pentru servicii de avocatură prestate în perioada 2007-2010 pentru un client”. Cu alte cuvinte acest ,,client” al cărui nume nu –l scrie în declaraţia de avere cu toate că legea îl obligă să o facă, mai are să-i dea bani sau alte bunuri de vreme ce scrie ,,onorariu parţial restant”. În plus tot în ultimul an fiscal Aladin Georgescu a primit 50.000 de lei de la Mădălina Eugenia Bratu, bani despre care  scrie că  reprezintă ,,restituire împrumut” . 

Ion Varlam, un client de lux al avocatului Aladin Georgescu 

Pe vremea când era avocat, Aladin Georgescu s-a bătut în instanţă pentru ca Ion Varlam să revendice  peste 2000 de hectare de pădure şi câteva sute de teren arabil. Despre Ion Varlam am aflat că ar locui în Bucureşti şi ar fi moştenitorul de drept al unei moşii impresionante în Mehedinţi, redobândite în instanţă cu ajutorul avocatului Aladin Georgescu. Despre toate acestea am aflat după ce pe adresa redacţiei am primit o reclamaţie anonimă ce îl viza pe directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu. În epistola cu pricina se spunea că Nicolicioiu l-ar fi ajutat pe acest proprietar de pădure, Ion Varlam , să-i fie acordată ,,ilegal” suma de 60.000 de lei, poveste de care n-ar fi fost străin nici Aladin Georgescu, ajuns deja vicepreşedinte la CJMehedinţi, om cu influenţă. Acuzaţiile nu s-au adeverit. Cel puţin aşa ne-a  declarat directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu, însă cu acest prilej ni s-a confirmat legătura dintre  moşierul Ion Varlam  şi Aladin Georgescu. Varlam avea pădurea de revendicat apoi în  administrarea Ocolului Silvic Vânju Mare , oraş natal al avocatului Aladin Georgescu.  Vă prezentăm acuzaţiile integrale după care punctul de vedere al directorului Sorin Nicolicioiu despre  câtă suprafaţă de pădure deţine Ion Varlam.  

Ocolul Silvic Vânju Mare ar fi acordat ilegal 60.000 de lei către Varlam 

Acuzaţiile sunt următoarele: ,,În luna septembrie 2013,  directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu  a  „ajutat” un proprietar privat de pădure (un anume Varlam Ion), prin aprobarea acordării ilegale, de către Direcţia Silvică Mehedinţi, a sumei de 60.000 lei. La momentul respectiv, pădurea se afla în administrarea Ocolului Silvic Vânju Mare, iar cei 60.000 lei reprezentau de fapt contravaloarea cheltuielilor înregistrate de acest ocol silvic în activităţile de exploatare a masei lemnoase din pădurea deţinută de sus-numitul. Întrucât au fost „rugaţi” de Georgescu Aladin, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi la acea dată şi totodată un apropiat al lui Varlam Ion, cei doi au găsit o variantă prin care „au reuşit” să nu-l dezamăgească pe actualul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi.Toate aceste reclamaţii au făcut obiectul unui control al ROMSILVA în luna decembrie 2013, condus de un anume Aldea Dan şi ….surpriză!!!, se pare că s-au cam adeverit, aşa cum susţinea de altfel chiar Aldea Dan. Însă, ştiţi vorba aia – „prietenii la nevoie se cunosc” iar Nicolicioiu Sorin  nu duce lipsă de prieteni, nici la nivelul RNP ROMSILVA, şi nici la nivelul mai marilor din judeţ, aşa că, mai cu o rugăminte personală, mai cu o vorbă de-a lui Aladin, că doar şi el a fost vizat, în luna aprilie 2014, conducerea RNP ROMSILVA a decis clasarea acestei anchete întrucât „chipurile” – autorii respectivei reclamaţii nu au putut fi identificaţi” se arată în reclamaţia anonimă primită la redacţie. 

Nicolicioiu: ,,Varlam Ion are 2500 de hectare de pădure!” 

Contactat telefonic directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi,  , Sorin Nicolicioiu,  un traseist politic ce a trecut de la PDL la PSD pentru menţinerea funcţiei  , ne-a recunoscut că întradevăr în urma acestei reclamaţii au fost  controlaţi de către ROMSILVA , de acel domn Dan Aldea, însă în urma controlului nu s-au adeverit cele reclamate şi nici faptul că Aladin Georgescu s-ar fi implicat în acest caz din funcţia de vicepreşedinte al CJMehedinţi. ,, Domnul Ion Varlam este un domn care trăieşte în Bucureşti şi care a revendicat şi redobândit în instanţă 2500 de hectare de pădure pe raza Ocolului Vânju Mare . Are şi sute de hecatre de teren arabil cred că prin Pătulele. Noi am avut un contract de pază cu domnul Varlam iar Ocolul Silvic Vânju Mare i-a facturat aceste activităţi. Omul le-a plătit. Ulterior s-a stabilit că i s-au facturat bani în plus, lucru confirmat şi prin nota de control a ROMSILVA. Aşa că a trebuit  să-i returnăm banii omului , probabil 60.000 de lei sau 40.000 de lei , nu ştiu acum exact suma. Domnul Aladin Georgescu nu s-a implicat la noi în  returnarea acestor  bani . Acuzaţiile sunt nefondate!”, ne-a declarat directorul Direcţiei Silvice Mehedinţi, Sorin Nicolicioiu. Nu este exclus ca aceşti bani returnaţi lui Varlam Ion în 2013 să fi ajuns în buzunarul lui  Aladin Georgescu , sub formă de împrumut. Căci Aladin Georgescu   însuşi recunoaşte în declaraţia de avere că a împrumutat în 2013 de la Ion Varlam suma de 40.000 de lei!

Politica