vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Slatinei, Minel Prina, demisie pe Facebook

Primarul Slatinei, Minel Prina, a demisionat din funcție. Acesta și-a anunțat plecarea din Primărie, printr-o postare video, pe Facebook.

“Dragii mei slătineni, anul acesta s-au împlinit 12 ani de când m-am angajat să pun umărul la schimbarea şi modernizarea oraşului nostru. 12 ani în care am construit, cărămidă cu cărămidă, o casă mai primitoare pentru noi toţi. Ultimii doi ani au fost cei în care am lucrat pentru a extinde şi consolida această casă… Tocmai de aceea am decis azi, ca un om care înţelege să-şi asume responsabilităţile, şi pentru care Slatina este mai presus decât orice ambiţii, orgolii sau patimi, să fac un pas în spate. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că activitatea mea în primărie, pentru oraşul nostru, pentru casa noastră, a reprezentat motivaţia mea zi de zi în aceşti 12 ani. Bilanţul meu după doi ani ca primar este unul cu care mă mândresc şi care sper să-i motiveze şi pe cei care îmi vor urma. Îmi place să cred că proiectele primăriei vorbesc despre sufletul primarului, despre sufletul pe care l-am pus în realizarea lor şi în gospodărirea oraşului… Închei acest mandat convins că în fapt am deschis drumul pentru ceea ce înseamnă Slatina modern, oraşul cetăţenilor săi. Dintr-o casă de lut, Slatina a ajuns astăzi un oraş în plină dezvoltare, un reper pentru regiunea Olteniei… În aceste moment mă ghidez după cuvintele marelui om de stat al Greciei antice, Pericle: Le mulţumesc celor care mi-au fost şi mi-au rămas alături. Vă asigur pe toţi cei care aţi avut încredere în mine, mi-aţi acordat votul sau mi-aţi apreciat activitatea în primărie, că nu v-am înşelat. Vă mulţumesc că aţi făcut parte din viaţa mea şi că m-aţi făcut să cred că sunt omul care a construit un oraş din visul lui copilăresc”, spune, între altele, Minel Prina în mesajul de pe Facebook.

Minel Prina a fost ales primar al Slatinei pe listele PSD, la două luni după ce Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de primar pentru a candida pentru Senat din partea PSD la alegerile parlamentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul demisionar al Slatinei este acuzat de DNA de fapte de corupţie alături de Darius Vâlcov. Prina s-a aflat în arest la domiciliu de la jumătatea lunii martie până pe 17 iunie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că poate fi cercetat în libertate sub control judiciar.

Prina este acuzat de DNA de săvârşirea următoarelor infracţiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Și Vâlcov a scăpat din arest

Darius Vâlcov a fost eliberat din arest preventiv după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au hotărât. Vâlcov se afla în arest preventiv din 2 aprilie, în primul dosar penal deschis de DNA pe numele său, dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta.

Decizia ÎCCJ a venit exact în ziua în care DNA anunța deschiderea celui de-al treilea dosar pe numele lui Darius Vâlcov, pentru trafic de influență.

 

sursa foto: evz.ro

Politica