sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mesajul de campanie al PSD: Olguța Vasilescu a revoluționat Craiova după Revoluție

Social – democrații din Craiova s-au întrunit vineri, la Casa de Cultură a Studenților, în Conferința Municipală, pentru a-și vota noua conducere. Lia Olguța Vasilescu a fost realeasă președinte al PSD Craiova. Mihai Fifor este prim-vicepreședinte, iar vicepreședinți sunt: Cezar Spânu, Dumitru Otovescu, Sorin Manda, Răzvan Socoteanu , Nicușor Cotescu și proaspăt intratul în partid, Dan Dașoveanu. Radu Preda rămâne secretar executiv.

Au fost mai mulți cei care au luat cuvântul și mai toți au avut același mesaj: ce a făcut actuala administrație în trei ani, nu s-a mai făcut după Revoluție. Un astfel de mesaj a lansat viceprimarul Mihail Genoiu, care a vorbit din partea UNPR:

„Am petrecut o perioadă extraordinar de frumoasă, din viața mea, alături de o administrație, alături de colegii dumneavoatră, în care m-am simțit în permanență ca și acasă. N-am simțit nicio deosebire și de multe ori nici nu am avut sentimentul și nu am sentimentul că fac parte din alt partid. Cred că este pentru prima dată în istoria post-decembristă a Craiovei când între un primar și un viceprimar a fost o legătură de conlucrare în felul în care a fost în mandatul dânsei (n.r. al Olguței Vasilescu)”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și liderul Partidei Romilor Dolj, Romeo Tiberiade a punctat acest lucru:

„În numele comunității pe care o reprezint, comunitățile de romi, vreau să aduc un mesaj de mulțumiri pentru doamna primar, pentru că este pentru prima dată în istoria Craiovei după Revoluție și până astăzi, când un primar nu a întors spatele cetățenilor de etnie romă. Este singurul primar care a întins o mână cetățenilor de etnie romă, dar este și singurul primar care a intrat în comunitățile de romi”.

Secretarul executiv al PSD, Radu Preda, a vorbit delegaților prezenți la conferință despre realizările administrației actuale:

„Ne așteaptă un an electoral, 2016, foarte important, atât pentru alegerea administrației publice locale, cât și pentru alegerile generale din toamnă, alegeri care trebuie să ne găsească mobilizați pe fiecare dintre noi, având în vedere importanța acestora. Rezultatele bune ale doamnei primar Lia Olguța Vasilescu, ale guvernării Partidului Social Democrat și al prim-ministrului Victor Ponta, califică PSD să continue atât guvernarea locală, cât și guvernarea centrală. Doamna primar Lia Olguța Vasilescu și PSD Craiova se prezintă în fața cetățenilor cu toate promisiunile electorale făcute în anul 2012 îndeplinite, obiective cu care ne mândrim: canalizare și apă potabilă – 60 km de canalizare, 40 km de rețele de apă în trei ani de zile, mai mult decât s-au strâns în ultimii 25 de ani la un loc; stadionul Oblemenco – noul stadion de 30.000 locuri va fi gata în 17 luni, unul dintre cele mai importante proiecte ale Craiovei de după Revoluție”.

Nu trebuie să vă fie rușine de nimic”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, dar și consilierul local Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, s-au adresat membrilor de partid care vor participa la campania electorală din 2016.

„Nu trebuie să vă fie rușine de nimic. Atât munca Primăriei Craiova și realizările pe care le are, cât și ale Consiliului Județean nu fac decât să vă facă mândri că sunteți membri PSD, că am reușit în această perioadă de timp să avem rezultate cum n-au mai fost în istoria recentă pentru un asemenea mare municipiu și a acestui județ”, a declarat Ion Prioteasa.

La rândul său, Lucian Dindirică a afirmat:

„Gândiți-vă că la anul sunteți singurii multiplicatori de mesaj care veți merge și nu veți minți. Toți ceilalți care vor merge la door to door vor putea să spună ce? Dumneavoastră veți fi cei mai credibili în momentul în care veți propune un nou proiect al candidatului PSD. Însă, nu știu dacă ați remarcat, există o frază-cheie în raportul domnului secretar Radu Preda: la anul, candidatul PSD Craiova se va prezenta având ca principal obiectiv câștigarea alegerilor locale dar și transformarea municipiului Craiova în Capitală Culturală Europeană. Pe lângă mesajul politic pe care dumneavoastră vreți să îl transmiteți din ușă în ușă să îi faceți pe craioveni să vadă diferențe între această administrație și administrația trecută, vă mai revine și șansa să fiți cei care promovați Craiova pentru Capitală Culturală Europeană”.

„De ce nu vorbiți și despre eșecuri?”

La un moment dat, unul dintre membrii de partid aflați în sală a vrut să se adreseze, de la pupitru, prezidiului. Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, cel care de altfel a și condus lucrările conferinței, l-a refuzat. Omul a insistat și a urcat pe scenă.

„Tocmai vă spuneam că nu vă dau cuvântul”, i-a zis Manda, pesedistului.

„Orice membru de partid are dreptul să ia cuvântul într-o adunare generală. Mi se pare foarte nelalocul lui ca să ia cuvântul numai din partea dumneavoastră și din sală să nu ia nimeni cuvântul, în condițiile în care domnul Prioteasa spunea răspicat: voi veți merge din ușă în ușă”, a replicat omul.

Social-democratul Tănăsiucă a continuat spunându-și oful. A criticat, în principal, parlamentarii care nu au venit în teritoriu să vorbească cu electoratul, dar a semnalat și faptul că la Regia de Termoficare, aflată în insolvență, s-au făcut angajări inutile pe pile, iar acum oamenii cu exepriență vor fi dați afară.

„Sunt unul dintre cei care au stat trei zile în stradă ca să pice guvernul Boc, ultima lună am fost chiar organizator. Ați vorbit despre realizări. Dar de ce nu vorbiți și despre eșecuri? Am avut trei branduri în Craiova: Electroputere Craiova, Fabrica de Avioane Craiova și echipa de fotbal Universitatea Craiova. Nu mai avem nimic acum în Craiova, nu vorbiți despre asta. Tot ce ați vorbit sigur că s-au făcut, după părerea mea, 7-8%.

Sunt foarte multe lucruri de făcut și noi trebuie să mergem din ușă în ușă la oameni să îi lămurim. Ce să îi lămurim pe acești oameni? Niciun parlamentar nu a venit pe teren, nu a venit să discute cu oamenii. Ca și când oamenii v-ar mânca. Nu vă mănâncă oamenii. Oamenii vor să audă o vorbă bună, să spere ceva la viitor. Nu ați vorbit nimic, aici, despre justiție, ce se întâmplă în justiție, nu s-a vorbit nimic că mor oameni cu zile în spitale. Fără a merge la oameni, fără a sta de vorbă cu acești oameni, după părerea mea nu avem nicio șansă. Dacă noi stăm și numai trimitem oamenii aceștia (membri de partid) cu o pungă goală sau cine știe ce, să le explice oamenilor, ce să le spună? Vedeți că oamenii nu au locuri de muncă, nu au ce mânca. S-a spus: s-au creat locuri de muncă. Vă dau un exemplu: Termoficarea, o regie, așa cum era, a ajuns în insolvență. Se știa din 2012, avea datorii, acum numai penalitățile au depășit de mult datoriile. Nu s-a făcut nimic ca să se îndrepte această situație. S-au angajat foarte mulți oameni, majoritatea lipitori de afișe și alte lucruri, marea majoritate lipsiți de experiență. S-au creat funcții noi și sunt persoane care n-au dat niciodată pe la serviciu,” a afirmat Tănăsuică.

„Domnuu sunteți pe pilot automat?”

Omul ar mai fi vorbit, dar pesediștii din sală au început să aplaude, iar Manda l-a întrerupt:

„ Domnu' Tănăsuică, vă rog două secunde. Domnuu sunteți pe pilot automat? Vă rog două secunde. Cei din sală v-au aplaudat nu neapărat că apreciază, ci că voiau să vă transmită un mesaj: să vă pregătiți să încheiați”.

Degeaba a mai încercat Tănăsuică să vorbească. După declarația lui Manda, de câte ori omul deschidea gura, cei din sală aplaudau frenetic. Așa că, s-a lăsat păgubaș.

Microfonul a fost preluat de Claudiu Manda:

„Îmi pregătisem și eu un moment în care să vă adresez câteva cuvinte, numai că mi l-a stricat un pic domnul Tănăsuică pentru că la un moment dat am crezut că suntem în audiență, nu la o conferință. Nu că n-ar fi spus lucruri care poate unele dintre ele sunt adevărate, unele dintre ele sunt reale, dar ar trebui să îi spunem, cel puțin asupra unora dintre ele, că municipalitatea Craiova și Partidul Social Democrat, orice partid din România, nu se poate ocupa să readucă Electroputere într-o parte sau alta, să facă un brand sau alt brand și lucrurile se fac într-o economie de piață. Aș putea să mai spun că sondajul de opinie pe care îl făceam acum trei ani de zile să vedem care sunt cele mai importante branduri ale Craiovei, era Parcul Romanescu, era Universitatea Craiova și Vacanța Mare, nu auzisem de Electroputere. Nu vreau să resping toate lucrurile pe care le-a spus colegul nostru, îl felicit pentru curaj”.

Președintele PSD Dolj a anunțat apoi candidatura Olguței Vasilescu la un nou mandat în fruntea Primăriei Craiova.

„Noi ne propunem să luăm peste 90 de primari la alegerile locale. (…) Este oficial, propunerea va fi luni, Mihai Fifor pentru funcția de ministru al Transporturilor. Îl felicit, este o presiune foarte mare, vom fi alături de domnia sa, însă trebuie să vedem și realizări pentru Craiova, pentru județul Dolj și avem cel puțin două autostrăzi, una spre Pitești, una spre vest, în care vrem să vedem pași făcuți de un oltean de-al nostru. (…) Ce am reușit să vedem în acești trei ani de zile și vedem cu ochiul liber peste tot pe unde ne putem deplasa, de la o stradă asfaltată, de la o canalizare băgată, de la niște blocuri vopsite, Centrul Vechi, arată o mână de gospodar și arată lucruri pe care poate nici noi nu credeam că le poate realiza doamna primar în acest mandat. (…) Ca să spulberăm toate discuțiile pe care le-am mai auzit, eu vreau să vă propun astăzi și să supun la vot candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Craiova pentru alegerile următoare în persoana Liei Olguța Vasilescu”, a adăugat Claudiu Manda.

 

Noi nu am mințit

Realeasă președinte a PSD Craiova, Olguța Vasilescu a ținut și ea să facă precizări cu privire la nemulțumirile social-democratului Tănăsuică.

„Am reușit aceste lucruri (n.r. câștigarea alegerilor) pentru că populația s-a convins că noi nu am mințit. Nu am mințit în campania electorală, chiar dacă foarte mulți, inclusiv dintre dumneavoastră, spuneau că proiectele pe care eu le propun sunt SF-uri, că n-o să se poată construi un stadion la Craiova, că n-o să se poată construi un cartier de locuințe nou la Craiova, că n-o să se poată construi un spital nou la Craiova și că ar fi păcat să spunem toate aceste lucruri și că ele vor rămâne undeva și peste patru ani nu avem ce să mai mințim. Uite că nu a fost nevoie să mințim pentru că am reușit să rezolvăm toate aceste lucruri. (…) Poate fără să vrea, unul dintre cei care au vorbit aici mi-a ridicat o minge la fileu. (…) La Regia de Termoficare nu mai puteam să salvăm absolut nimic. Când pornești de la 50 de milioane de euro datorie…era imposibil. Am găsit o variantă. Să înglobăm această Regie în Complexul Energetic Oltenia. A fost de acord Guvernul României, a fost de acord Complexul Energetic Oltenia, dar acolo mai era o entitate care nu a vrut și care se cheamă Fondul Proprietatea. Dar chiar dacă a intrat în insolvență, orașul Craiova nu va rămâne fără termoficare și nu va rămâne fără căldură. E adevărat. Câțiva dintre angajați vor pleca, pentru că sunt prea mulți. În ceea ce privește fabricile pe care noi le-am ajutat în Craiova, poate ar trebui să începem chiar cu Fabrica de Avioane. Concret, au fost cinci avioane care au venit pe vremea ministrului Frunzăverde, dacă nu mă înșel, și restul de opt avioane care au venit pe vremea ministrului Pașcu la insistențele mele. Și tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă la Fabrica de Avioane este ca urmare a insistențelor mele la Guvernul Ponta”, a declarat Olguța Vasilescu.

 

 

 

Politica