vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deputatul Manolache, aroganţă crasă după votarea pensiilor speciale

Urmăritul penal Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, omul ajutat să ajungă deputat de Mehedinţi de către baronul PSD Adrian Duicu , dă dovadă de aroganţă maximă. După ce şi-a votat cu două mâini pensie specială, alături de ceilalţi chiulangii din Parlament, Manolache a venit cu explicaţii halucinante care jignesc cetăţenii care trudesc din greu pentru o amărâtă de pensie: „Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic  ş.a.m.d.”, a declarat pentru ,,Gândul” deputatul Marius Manolache. În campania electorală necunoscutul Manolache promitea un trai mai bun şi locuri de muncă, atunci când da mâna cu oamenii , şi nicidecum votarea de pensii speciale pentru parlamentari.

 

 

Când au dat năvală să-şi voteze pensiile speciale parlamentarii au venit cu argumente ,,solide” : nu există semnul egal între un cetăţean şi un demnitar, pensiile speciale pentru parlamentari reprezintă repararea unei nedreptăţi, iar judecătorii de la Curtea Constituţională oricum au salarii şi pensii mult mai mari. Printre parlamentarii care au dovedit o neobrăzare crasă faţă de cetăţeanul de rând a fost deputatul de Mehedinţi, Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, bucureştean paraşutat să candideze într-un colegiu din Mehedinţi pe ,,moşia” baronului PSD Adrian Duicu. După ce Duicu şi militanţii lui l-au făcut deputat pe Manolache acesta a făcut ce fac toţi. N-a mai dat niciodată prin judeţ să-şi ţină audienţele la cabinetul parlamentar sau să ia contact cu problemele oamenilor. Candidatul necunoscut care în campania electorală bătea târgurile şi satele Mehedinţiului şi dădea mâna cu toţi cetăţenii care îi ieşeau în cale, s-a ajuns acum. E om greu, ocupat până peste cap în Parlament , n-are el timp de ,,teritoriu”. Ei bine, după ce şi-a votat pensie specială, acest om a declarat pentru ziariştii de la ,,Gândul” cu o aroganţă crasă că „nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic” .

 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Finul lui Ponta, un oportunist cu tupeu

 

După ce au pregătit pe şest un proiect de lege prin care îşi acordă pensii speciale, parlamentarii au ajuns rapid, în doar două luni, la votul final. Astfel că, după ce legea va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, deputaţii şi senatorii vor primi în plus, după împlinirea vârstei de pensionare, pe lângă indemnizaţia de parlamentar, şi o pensie specială de 1.600 de lei – pentru cei cu un mandat – , 3.100 de lei – cei cu două mandate- şi 4.600 de lei -cei cu minimum trei mandate. De precizat este şi faptul că noile prevederi se aplică şi retroactiv, adică aceşti bani îi vor primi inclusiv cei care nu mai sunt parlamentari, cu excepţia celor condamnaţi definitiv. Potrivit calculelor făcute chiar de ei, în total ar fi aproximativ 1.000 de persoane vizate de pensiile speciale. Finul premierului Victor Ponta, deputatul de Mehedinţi , Marius Manolache, susţine că nu se poate pune egalitate între un demnitar, care „are o răspundere extraordinară” şi un „cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic”.„Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic  ş.a.m.d.”, a declarat pentru ,,Gândul” deputatul Marius Manolache. Parlamentarul PSD a explicat că revenirea la pensiile speciale pentru parlamentari este „o chestiune de bun simţ”.„Dacă vă uitaţi în Uniunea Europeană, ceilalţi colegi ai noştri faţă de indemnizaţiile pe care le au noi suntem în urmă şi pe altă parte această reglementare trebuia făcută de mai mult timp de fapt. Acum a fost o decizie unanimă, trei sute şi ceva de voturi, eu zic că e un lucru destul de bun”, a spus Manolache. Întrebat dacă este o viziune social-democrată acordarea acestor pensii speciale, pesedistul a răspuns că nu i se pare că „un supliment de 1.000 de lei” înseamnă foarte mult. „Eu până la pensie mai am vreo 30 de ani. Imaginaţi-vă că în 30 de ani nu ştiu ce o să se întâmple, nu mi se pare o chestiune extrem de ridicolă, având în vedere că un supliment de 1.000 de lei ar însemna foarte mult raportat la alţi demnitari sau funcţionari publici. Imaginaţi-vă că judecătorii de la CCR au salarii de aproape 10.000 de euro pe lună, judecătorii de la Înalta Curte la fel, noi avem 1.000 de euro pe lună”, a fost poziţia lui Manolache. Acestuia i s-a atras atenţia că sunt oameni care au o pensie de 1.200 de lei după 40 de ani de muncă.„Dar nu sunt înalţi demnitari. Mi se pare un respect faţă de cei care vin în Parlament pentru că, calitatea de înalt demnitar nu o poate avea toată lumea, sunt câteva sute de oameni în ţara asta, nu sunt mai mulţi. Nu mi se pare un efort bugetar extrem de mare”, a replicat finul lui Victor Ponta, Marius Manolache.

 

Politica