vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zi de doliu naţional în Georgia

Georgia este astăzi în doliu naţional. Acesta s-a declarat în memoria celor 12 oameni care au murit în urma inundaţiilor din ultimele zile.

La această oră 24 de persoane sunt în continuare dispărute. Iar alţii zeci de oameni şi-au pierdut casele, după ce râul care traversează oraşul a ieşit din matcă din cauza ploilor abundente. 

În capitala Tbilisi, apa a ajuns până la doi metrii, în zonele cele mai afectate, singura cale de acces a fost cu barca.

Zeci de animale, de la grădina zoologică, tigri, lei, urşi, lupi şi un hipopotam şi-au făcut apariţia pe străzile pline de nămol din Tbilisi, după ce râul Vere a ieşit din matcă şi a distrus parcul. Unele animale au fost omorâte de trupele speciale, ca să nu atace populaţia, altele au fost tranchilizate, însă multe altele sunt în continuare în libertate.

„Situaţia este dificilă, dar îi putem face faţă, cu excepţia faptului că nu putem să-i aducem înapoi pe cei care au murit”, a declarat Georgi Margvelaşvili, preşedintele Georgiei, potrivit Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica