vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce se va întâmpla cu Mercur-ul?

Conducerea Mercur-ului vrea să schimbe faţa celui mai popular centru comercial din Bănie pentru a concura cu mall-ul Electroputere. Programul de investiţii prevede construirea unei parcări de 300 de locuri şi schimbarea faţadelor clădirii.

Craiovenii vor putea veni începând de anul viitor, într-un centru comercial modernizat. Conducerea magazinului a propus acţionarilor societăţii un program de investiţii destul de mare, care urmează să fie realizat pe parcursul mai multor ani, informează adevarul.ro. Cele mai importante dintre investiţiile propuse oferă soluţii pentru câteva dintre problemele cu care se confruntă magazinul: locurile de parcare şi aspectul neîngrijit al reclamelor de pe faţada clădirii. În următorii ani, centrul comercial ar trebui să beneficieze de o parcare de 300 de locuri, dar şi o schimbare totală a faţadelor prin înlocuirea materialelor existente cu unele noi. În plus, conducerea Mercur propune înlocuirea scărilor rulante din complexul vechi şi montarea unora noi în clădirea nouă, înlocuirea lifturilor de marfă şi a celor de persoane, reconfigurarea pereţilor interiori şi a finisajelor, modificarea instalaţiilor,acoperirea terasei pietonale de pe laturile de vest şi nord ale clădirii şi asfaltarea curţii din spatele magazinului.

Investiţiile realizate ar fi în măsură să aducă Mercur în situaţia de a putea concura cu mall-ul Electroputere Parc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Nu se știe nimic concret"

Conducerea Mercur a propus şi în anii trecuţi un plan de investiţii multianual pentru modernizarea magazinului.

"Nu putem să spunem nimic acum, nu se ştie nimic concret. Vom vedea ce se va întâmpla. Când se va ştii ceva sigur vom trimite un comunicat", au spus surse din interiorul conducerii Centrului Comercial Mercur.

Mai multe standuri din Mercur sunt închise, iar la etajele 3 şi 4 se poate intra doar în jumătate din clădire. În rest, sunt puse lacăte şi scrie: Renovare.

Au existat zvonuri că acest centru comercial a fost cumpărat de turci sau de arabi, însă surse din cadrul conducerii susţin că Mercur-ul va rămâne sub patronajul SIF Oltenia, care deţine 85 la sută din acţiuni.

Angajaţii vor intra în şomaj pe perioada renovării, însă nu s-au arătat deranjaţi de acest lucru.

"Era normal să se schimbe ceva. Era totul vechi şi trebuia să intre în renovare. Vom intra în şomaj câteva luni, dar sperăm ca după aceea să fie mai bine. Va fi o concurenţă cu mall-ul Electroputere Parc", a spus un comerciant.

După renovare, la etajul 4 va apărea un cinematograf şi este de aşteptat să revină firme foarte cunoscute la nivel european.

 

 

 

Politica