vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii din Italia au dotat Spitalul Drăgășani

Dacă statul nu poate, pot cetățenii. Aceia plecați din țară. Se întâmplă la Drăgășani. Spitalul din oraș a primit medicamente și materiale sanitare de la românii stabiliți pe Insula Sardinia. Aceștia le-au cumpărat din banii lor. Oamenii au trimis în țară și hăinuțe pentru copiii din Centrul Special Băbeni.

În pachetele trimise de români şi de membrii asociaţiei de voluntari Polisoccorso Alghero, medicii din cadrul Spitalului Municipal Costache Nicolescu, din Drăgăşani, au găsit de la medicamente pentru pacienţii cu afecţiuni psihice până la seringi, arată adevărul.ro.

Cel care a făcut posibilă această colectă de medicamente şi haine este, potrivit sursei citate, vâlceanul Mihai Daniel Manda, care lucrează de ani buni ca asistent medical într-o clinică din oraşul Oristano. Acesta este preşedinte al Asociaţiei Cuore Romeno, fundaţie care promovează România şi care apără interesele românilor aflaţi la muncă în Sardinia. Vâlceanul a mobilizat o întreagă comunitate pentru a da o mână de ajutor celor rămaşi în ţară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă bucur că am reusit din nou să fim uniţi şi să arătăm că împreună putem realiza multe lucruri frumoase. Primul transport de medicamente a ajuns, deja, la spital, am trimis de la seringi şi sonde urinare până la medicamente destul de scumpe, pentru psihiatrie, chirurgie, ortopedie. Din fericire, în demersul nostru am fost ajutaţi de Polisoccorso Alghero, asociaţie care a donat atât medicamente, cât şi hăinuţe pentru copiii din Băbeni", spune Daniel Manda, potrivit adevărul.ro

O a doua tranşă de medicamente şi materiale sanitare donaţie din partea asociaţiei Polisoccorso Alghero va ajunge la spitalul din Drăgăşani până la mijlocul lunii iunie, mai arată sursa citată.

sursa foto: adevărul.ro

 

Politica