miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

High-Tech Industry Park Craiova, pregătit pentru investitori

Două importante companii vor să îşi deschidă fabrici în High-Tech Industry Park Craiova SA. Este vorba de Cooper-Standard și Fujikura, concerne producătoare de sisteme, componente și cablaje pentru autovehicule.

Aceştia nu ar fi singurii investitori interesaţi de Parcul Industrial al Consiliului Judeţean Dolj. Au însă condiţii. Vor să găsească halele deja făcute, pentru a da drumul la producţie. Mai greu este să se identifice antreprenori interesaţi să le construiască.

“Noi suntem în acest moment pe punctul de a porni procesul investiţional. Hight Tech Industry Park, cu o suprafaţă de 24 de hectare, este în acest moment o ispită pentru cei care îşi doresc să deschidă investiţii greenfield în Craiova. Am fost vizitat în această perioadă de frime puternice din industria auto, care îşi doresc ca noi să echipăm foarte repede cu utilităţi, atât înăuntru, dar şi afară această infrastructură, pentru că îşi doresc în acest an să pornească procesul investiţional. Discutăm de firme din industria automotive din familia Ford, companii care ies în exterior şi au acceptat să rămână în Craiova. Dar au mai cerut să găsim antreprenori care să construiască hale pentru ei, pentru că ei şi le doresc cu garanţie chirie 10 ani. E o solicitare pe care şi noi o facem pentru că nu e uşor să faci o investiţie pe care s-o dai cuiva în exploatare pe termen de 10 ani”, a declarat administratorul High-Tech Industry Park Craiova, Marin Nicoli.

Policlinica Buna Vestire Craiova

High-Tech Industry Park Craiova a primit deja titlul oficial. Investitorii-rezidenţi ai parcului industrial „High-Tech Industry Park Craiova” vor beneficia de toate facilităţile prevăzute în legislaţia română pe baza emiterii „Acordurilor de principiu” de către autoritatea publică locală Craiova privind acordarea facilităţilor prevăzute de legea 186/2013 privind înfiinţarea şi funcţionarea parcurilor industriale în Romania şi completate, prin voinţa Consiliului Local Municipal Craiova exprimată printr-o hotărâre, cu neplata oricăror taxe pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie pentru investiţiile iniţiale ale administratorului şi rezidenţilor parcurilor, în amplasamentele aferente parcului industrial „High-Tech Industry Park Craiova”.

 

Politica