joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au câştigat bătălia cu banca

O familie din Târgu Jiu care, în 2008, a o contractat un credit în franci elveţieni, a obţinut, în instanţă plata ratelor la cursul de schimb valutar de la data semnării contractului de împrumut.

Procesul a fost intentat Piraeus Bank de către Claudia şi Gheorghe Valentin Mareş Medar, potrivit adevărul.ro.
Instanţa de judecată a decis „îngheţarea cursului de schimb valutar CHF – leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului”. 
Judecătorii au dispus calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a acestuia. Astfel că acum banca va trebui să restituie reclamanţilor sumele plătite în plus.

„Schimbă sentinţa în sensul că, constată nulitatea absolută a clauzei prevăzută la art. 6.3 din contractul de credit. Dispune îngheţarea cursului de schimb valutar CHF – leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului, respectiv calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului urmând ca pârâtele să restituie reclamanţilor sumele plătite în plus de către aceştia. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica