vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe evaluarea națională la clasa a II-a

Evaluarea națională pentru elevii clasei a II-a începe mâine. Luni se dă startul Evaluării Naţionale 2015, elevii de clasa a II-a fiind primii care vor fi testați. Subiectele sunt realizate după modelul testelor internaţionale. În următoarele două săptămâni elevii claselor a IV-a şi a VI-a vor susţine la rândul lor testările naţionale după model PISA.

Acesta este al doilea an la rând când Ministerul Educaţiei organizează evaluări la nivel national care va demonstra nivelul copiilor înainte să ajungă la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.

Astfel, pentru elevii de clasa a II-a, primul test de la Evaluarea Naţională 2015 vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, al doilea vizează competenţele de receptare a mesajelor citite şi al treilea este testul la matematică, scrie adevarul.ro. citat de realitatea.net.
Testele se vor susţine pe 18, 19 şi 20 mai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul lor, copiii de clasa a IV-a vor fi testaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a la română, matematică şi ştiinţele naturii.

În ceea ce priveşte durata testărilor la Evaluarea Naţională 2015, la clasa a II-a acestea vor dura 30 de minute, în timp ce la elevii mai mari 60 de minute.

 

Politica