miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 doljeni, fără contract de muncă

198 de angajatori din Dolj au fost verificaţi în luna aprilie de către inspectorii de muncă. Aceştia au verificat dacă angajatorii din judeţul Dolj respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă. S-a constatat că cinci dintre aceştia aveau la lucru 23 persoane care nu aveau contract de muncă. Angajatorii s-au ales cu amenzi în valoare de 30.000 lei, iar pentru 3 din cei 5 angajatori, inspectorii de muncă au făcut propuneri de cercetare penală pentru că aveau mai mult de 5 persoane în subordine, fără încheierea de contracte individuale de muncă. Inspectorii de muncă au mai depistat 37 de persoane pentru care angajatorii nu au respectat termenul legal de transmitere a contractelor individuale de muncă în Revisal, fapte pentru care au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.000 lei. Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.800 de lei (din care 30.000 pentru muncă fără forme legale) iar pentru deficienţele constatate au fost trasate 202 de măsuri de remediere.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă inspectorii de muncă au efectuat 170 de acţiuni de control în urma cărora au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, din care 10 amenzi în valoare de 69.000 de lei. Totodată, pentru deficienţele constatate inspectorii de muncă au trasat 195 măsuri de remediere cu termene ferme de realizare, au dispus o sistare de activitate şi oprirea din funcţiune a unui echipament de lucru. 

Angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj 10 evenimente care vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă după finalizarea cercetărilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a verificat şi dacă muncitorii nu prezintă risc de accidente la lucru

În zilele de 28 şi 29 aprilie 2015, în cadrul Acţiunii nr. 12 de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor, I.T.M. Dolj a desfăşurat activităţi de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările cu risc de cădere de la înălţime, respectiv a schelelor folosite în cadrul şantierelor temporare şi mobile din judeţ.

Echipe mixte formate din inspectori de muncă cu atribuţii de control în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă au efectuat verificări la 22 de şantiere temporare şi mobile în care se desfăşurau lucrări ce comportă riscuri de cădere de la înălţime.Pentru deficienţele constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 de lei, au fost trasate 11 măsuri de remediere cu termene ferme de realizare, iar pentru un şantier inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii.

De asemenea, şi pe şantierele verificate în cadrul acestei campanii au fost depistate 13 persoane care lucrau fără a avea întocmite forme legale de angajare la 2 angajatori pentru care inspectorii de muncă au făcut tot atâtea propuneri de cercetare sub aspect infracţional. Pentru încălcarea altor prevederi în domeniul relaţiilor de muncă au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.000 lei şi au fost dispuse 24 de măsuri de remediere a deficienţelor.

Politica