joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce fug medicii de Oncologia de la Craiova?

Situație alarmantă la Craiova! Secția de Oncologie a spitalului județean, cel mai mare din Oltenia și la care vin pacienți din toată regiunea, mai are doar doi medici. Unul este șeful secției, celălalt se apropie de pensionare. Medicii nu mai vor să lucreze în această secție.

Secția de oncologie din cadrul Spitalului de Urgență din Craiova avea la un moment dat 10 medici. Rând pe rând și-au demisia, astfel că la această dată, doar doi medici, între care șeful Secției, se mai ocupă de pacienții bolnavi de cancer. Pe surse am aflat că motivul real pentru care medicii oncologi au ales să plece din spitalul județean către clinici private este comportamentul inadecvat al șefului secției. Tot din acest motiv nici medicii rezidenți nu s-ar înghesui la secția de Oncologie din spital.

Conducerea spitalului va încerca să scoată posturile la concurs. Nu se știe însă dacă vor fi ocupate. Aceasta pentru că și anul trecut s-au organziat trei concursuri pe post, dar niciun medic nu a vrut să lucreze aici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până se va găsi o soluție, doar doi medici se vor ocupa de cei aproximativ 35 de pacienți ai secției de Oncologie.

Politica