miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE: Au ales numele bebelușului regal

Fetița ducesei de Cambridge, Kate și a prințului William care a venit pe lume sâmbătă va avea trei prenume. Micuța prințesă se va numi Charlotte Elizabeth Diana. Charlotte este un nume obișnuit atât în Familia Regală, cât și în familia Middleton. În plus, „Charlotte” este femininul de la numele bunicului prințesei, „Charles”. Numele înseamnă „mică”.

Numele „Elizabeth” este un tribut pentru regina Marii Britanii, bunica prințului William, dar și pentru mama reginei, Elizabeth Bowes-Lyon. În plus, al doilea nume al soției prințului, Kate Middleton, este „Elizabeth”.

Numele „Diana” este un tribut pentru mama prințului, prințesa Diana.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anul 1817 s-a născut o altă prințesă Charlotte de Wales, moștenitoare a tronuluiAngliei. Însă, prințesa a murit la vârsta de 21 de ani. Ea a fost singurul copil al regelui George IV și singura nepoată legitimă a regelui George III.De asemenea, prințesa Regatului Unit este descendenta unei Charlotte pe linie maternă.Cuplul regal a făcut public numele abia după ce, la dorința prințului William, l-au comunicat reginei Elisabeta a II-a.

 

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut o fetiţă, sâmbătă, la maternitatea St. Mary din Londra. Bebeluşul este al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii după bunicul său, prinţul Charles, tatăl său, prinţul William, şi fratele său, prinţul George. Bebeluşul s-a născut la ora locală 08.34 (10:34, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington.

Ducesa Catherine, în vârstă de 33 de ani, a născut în aripa Lindo a spitalul St. Mary din Londra, acolo unde l-a adus pe lume şi pe prinţul George, primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, în iulie 2013.

Soţia prinţului William al Marii Britanii Ducesa de Cambridge, şi fetiţa sa au părăsit sâmbătă seară maternitatea Lindo a spitalului St. Mary din Londra. Familia regală și-a luat mica prințesă în brațe și s-au îndreptat spre reşedinţa acestora, Palatul Kensington.

Venirea pe lume a fetiței ducesei Catherine a generat isterie în mediul online. Peste 4.500 de mesaje pe minut au fost trimise în momentul în care a fost făcut anunțul.

Hashtag-ul #RoyalBaby a devenit principalul trend pe Twitter la puţin timp după ce ducesa de Cambridge, soţia prinţului William al Marii Britanii, a născut o fetiţă, potrivit unui anunţ făcut de platforma de socializare, citată de hollywoodreporter.com. Este de precizat că internauții au fost mai interesați de aducerea pe lume a primului copil al ducesei de Cambridge, prințul George. În 2013, anunţul referitor la naşterea bebeluşului regal a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter, în momentul în care a fost înregistrat vârful de activitate pe această platformă de microblogging.

Ce nume va purta micuța prințesă

Conform caselor de pariuri din Marea Britanie, Charlotte şi Alice sunt cele mai bine cotate prenume pe care le-ar putea primi cel de-al doilea copil al Ducesei de Cambridge şi al Prinţului William. Micuța ar putea primi şi prenume de Carlotte, fiind versiunea feminină a lui Charles, în onoarea tatălui prinţului William şi a bunicului bebeluşului, Prinţul Charles de Wales. Numele preferate de britanici ar fi Charlotte sau Alice, urmate de Olivia, Victoria și Elizabeth.

Londra, luminată în roz, sâmbătă

Întregul oraș a fost în sărbătoare, sâmbătă, când a fost născută micuța. Mai multe locuri şi construcţii simbol din Londra, între care Tower Bridge, London Eye şi Trafalgar Square, au fost luminate în culoarea roz, sâmbătă seară.

Fetiţa ducesei Catherine –prințesă de 1 miliard de lire sterline

Nici nu a venit bine pe lume că fetiței ducesei Catherine, i se prevede deja un viitor strălucit în industria de modă și frumusețe. Potrivit publicației britanice The Thelegraph, mica prințesă va genera în următorii zeci ani venituri estimate la un miliard de lire sterline. Fiecare mişcare a acestei prinţese a secolului 21, fiecare rochie purtată de ea şi fiecare pieptănătură a sa vor fi analizate şi reproduse în toată lumea.Potrivit unui expert în retail citat de The Telegraph, fetiţa ducesei de Cambridge va aduce venituri anuale economiei din Marea Britanie estimate la 150 de milioane de lire sterline, rezultate în principal din industria de modă şi frumuseţe care va exploata imaginea prinţesei. Acest fapt face ca înainte de a împlini 10 ani, fetiţa ducesei Catherine să devină o prinţesă cu "o valoare" de peste un miliard de lire sterline pentru această industrie, mai spune The Telegraph.

Sursă informații: Mediafax

Sursă foto: telegraph.co.uk

Politica