vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

NATO are „telefon roșu” cu armata rusă

Alianţa Nord-Atlantică a înfiinţat, pentru prima dată după Războiul Rece, o linie de telefon militară directă cu armata rusă, pentru situaţii de urgenţă, în contextul tensiunilor tot mai puternice cu Rusia, relatează ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung în pagina electronică de duminică, citat de Mediafax.

Surse de la NATO, citate de FAZ au declarat că "NATO şi autorităţile militare din Rusia menţin legături de comunicare. Comandantul Suprem NATO pentru Europa şi preşedintele Comitetului Militar NATO au primit permisiunea de a-i contacta pe colegii lor ruşi."

Alianţa Nord-Atlantică nu a precizat când a fost activat sistemul, însă o sursă din cadrul unei delegaţii naţionale a declarat pentru FAZ că partea rusă a primit deja numerele de telefon. Operaţiunea a fost clasată "secretă", adaugă publicaţia citată de Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa citată mai arată că operațiunea are la bază o iniţiativă a ministrului german de Externe Frank-Walter Steinmeier (SPD), care a sugerat, în decembrie, reintroducerea unui serviciu pentru urgenţe, având în vedere tensiunile legate de conflictul din Ucraina.

Statele Unite şi Rusia au creat, după criza rachetelor din Cuba, în 1962, o legătură telegrafică permanentă între forţele lor armate, cunoscută sub numele "telefonul roşu", mai scrie Mediafax.

Politica