sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campanie umanitară pentru echipamente necesare maternităţii din Drobeta

Colegiul Medicilor din judeţul Mehedinţi a iniţiat o acţiune de strângere de fonduri pentru dotarea cu echipamente medicale a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin. Campania umanitară a avut ca temă "Daţi un leu pentru copilul meu!", și pentru o bună funcționare a acesteia, la inițiativă li s-a alăturat în calitate de partener şi un supermarket din Drobeta Turnu Severin care, în prima etapă, a şi donat suma de 12.500 lei.
Conform președintelui maternității din SJU Drobeta Turnu Severin, echipamentele actuale provin de la fosta maternitate și deloc performante, și sperăcă în cel puţin 90 de zile se va aduna o sumă suficientă pentru a se cumpăra câteva truse de operaţii, un sistem de iluminat de ultimă generaţie pentru o sală de operaţie şi eventual incubatoare pentru nou-născuţi.
"Echipamentele medicale, existente în sălile de tratament, de naşteri şi operaţii, sunt vechi, unele dintre acestea demult trebuiau scoase din uz. Ele provin de la vechea maternitate şi sunt depăşite din punctul de vedere al performanţei", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele maternității, Cristian Jianu.

Politica