marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Greva sângelui-Personalul Centrului Sanguin, în grevă generală

Situaţia tensionantă de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină(CRTS) Craiova nu a luat sfârşit. După ani de negocieri şi promisiuni din partea autorităţilor din sectorul sanitar, angajaţii centrului au ajuns la capătul răbdării. Începând de astăzi, salariaţii de la CRTS Craiova, membri ai Sindicatului Unimedical Craiova, organizaţie afiliată la Federaţia Hipocrat din România şi la Confederaţia Naţională Sindicala CARTEL – Alfa, să recurgă la ultima modalitate de protest, greva generală.
 
De astăzi, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova va funcţiona fără o parte din angajaţi. Nouă din 26 de salariaţi, vor întrerupe activitatea şi vor protesta în incinta locului de muncă, pentru drepturile salariale, după ce directorul instituţiei, amână încheierea Contractului Colectiv de Muncă.
De mâine(n.r. azi), pe o perioadă nedeterminată,conform legii nouă inşi intră în grevă generală, restul rămânând ca să asigure serviciul. E clară treaba, dacă doamna director de acolo nu vrea să încheie contractul colectiv de muncă  aşa cum era normal, oamenii au luat decizia să intre în grevă. În aceste condiţii, care durează de cinci ani, membrii sindicatului au luat decizia de a declanşa greva generală în unitate, ceea ce afectează activitatea actului medical în zonă.
A spus Ion Cotojman, preşedintele FS Hipocrat
 
Acest conflict durează de cinci ani, de când în 2010 conducerea unităţii CRTS, în baza argumentului lipsei de resurse financiare, pe lângă reducerea de salarii cu 25% stabilită de guvernul Boc, a mai făcut o reducere de salarii de încadrare cu cca. 30%. 
Reducerea activităţii personalului din Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, va avea un impact negativ major asupra activităţii medicale şi asupra vieţii pacienţilor în următoarea perioadă.

Politica