vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Teroare la creşele din Craiova

Situaţie explozivă în rândul angajaţilor Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova. După articolul apărut, marţi, în “Ediţie Specială”, s-a trecut la ameninţări, iar asistenţilor, care se ocupă de creşe, li s-a interzis să vorbească.
Am făcut o incursiune la cele nouă creşe din Craiova, însă nu greu s-au obţinut informaţii, şi acelea fiind sub pseudonim.   

Nu pot să dau eu o declaraţie. Cel mai bine este să vorbiţi cu cei de la sediu. Nu pot să spun mai multe. Nu ştim nici noi cum se va calcula.
A spus un asistent al unei creşe din Craiova  

Toate detaliile le puteţi afla de la doamna Anca Ilie. Nu pot să vă spun nimic, pentru că eu sunt doar asistentul- şef. Vă puteţi informa la Serviciul Public Creşe.
A reacţionat un alt asistent

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un singur coordonator al creşelor din Craiova a fost cooperant şi a oferit detaliile necesare, confirmând informaţiile jurnaliştilor de la “Ediţie Specială”.

Deocamdată nu s-a calculat nimic, pentru că nu au adus toţi părinţii adeverinţele de salariat, pentru că durează. Am zis să le aducă până pe data de 25 martie, ca până pe 1 aprilie să calculăm în funcţie de venituri. Plata va fi diferenţiată în funcţie de salariul părinţilor şi de numărul copiilor aflaţi în întreţinere. Nu contează dacă sunt la şcoală sau la grădiniţă.
A confirmat asistentul

Informaţiile, confirmate de mai mulţi asistenţi

Văzând că suntem insistenţi, şi alţi asistenţi au dezvăluit noile proceduri: “Ştim că se va modifica în funcţie de venitul părinţilor şi de numărul copiilor pe care îi au în creştere. Până acum era de şase lei pe zi, iar de la 1 aprilie se va merge pe Legea din 2012 cu adăugiri din 2014”.

Şi reprezentanţii altor creşe au confirmat informaţiile

Momentan am fost anunţaţi să facem câte un dosar la fiecare părinte în parte cu nivelul salarial mediu brut. După aceea, în contabilitate se va spune la fiecare părinte în parte cât va plăti. Cel mai bine ar fi să luaţi legătura cu cei de la Serviciul Public Creşe.
A mai spus altcineva

Jurnaliştii de la Ediţie Specială au discutat cu asistenţii celor nouă creşe de stat din Craiova, însă la unele dintre a fost greu să se obţină informaţii.

Totuşi, informaţiile de până acum au fost confirmate şi de alţi asistenţi

Probabil sumele se vor stabili în funcţie de salariul părinţilor. Am înţeles că se va creşte plafonul, că va fi de 12 lei, dar mai mult nu pot să spun. Probabil vor fi nişte plafoane unde se vor încadra. În funcţie de hotărârile Consiliului Local Craiova.
A punctat un alt asistent, completat de altul:
Nu este nimic bătut în cuie momentan, dar trebuie să aşteptăm hotărârea Consiliului Local Craiova. Noi strângem decât nişte adeverinţe. Probabil va fi în funcţie de veniturile părinţilor.

Spunem sumele când înscrieţi copilul

Văzând că la o creşă nu obţinem informaţiile necesare, am întrebat dacă vrem să înscriem un copil la creşă, cum aflăm cât costă.

Răspunsul a fost pe măsură:
Dacă vă înscrieţi copilul atunci vă spune toate detaliile. Mai întâi veniţi cu copilul să îl înscrieţi şi atunci vă spunem sumele, pentru că nu este nimic de ascuns.

Toate aceste declaraţii au infirmat ceea ce spuneau în ediţia de marţi a ziarului nostru, reprezentanţii Serviciului Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe Craiova.

Nu este adevărat. Toţi copiii au masa asigurată în valoare de 12 lei, indiferent de salariul părinţilor. Este aceeaşi la toţi. Nu facem diferenţieri între copii, să nu uităm că la vârste fragede au nevoie de o mâncare adecvată şi o anumită porţie.
Spuneau angajaţii unităţii amintite anterior

Politica