joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O şcoală vâlceană la un pas de prăbuşire

Clădirea unităţii şcolare din satul Dobriceni, aflat în comuna vâlceană Stoeneşti, se află într-o stare de degradare mare, şi oricând există riscul ca aceasta să se prăbuşească. 100 de copii de grădiniţă  şi şcoală primară din sat, sunt nevoiţi să înveţe în această unitate.
 Primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă., spune că îi este ruşine de părinţi şi  de elevii care învaţă în asemenea condiţii şi că a încercat să găsească fonduri pentru renovare, dar nu a fost înţeles de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Efectiv îmi este ruşine de părinţi, de elevi că sunt nevoit să îi ţin în acest local. Mă bucură foarte mult că am atâţia copii în localitate, mai ales, azi, când ne confruntăm cu o scădere a demografiei la nivel naţional. Le-am promis părinţilor, de ani buni, că voi avea o nouă grădiniţă. Au fost proiectele, tot ce ţine de partea noastră şi am cerut bani de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). Nu am reuşit să găsesc înţelegere. Îmi pare rău că trebuie să spun acest lucru, că aici, în comuna Stoeneşti, nu am fost ajutat să contruiesc sau să reabilitez o grădiniţă în care învaţă atâţia copii. Este ca un SOS pentru conducerea ISJ-ului.
A declarat pentru AGERPRES, primarul din Stoeneşti

Primăria speră că aşa cum s-au făcut eforturi pentru noi localuri de şcoli şi grădiniţe în localităţile limitrofe, se pot găsi fonduri şi pentru această unitate şcolară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica