sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Energiei pune tunul pe Ciurel

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) nu şi-a îndeplinit planurile. Există un deficit la nivel de management. Afirmaţiile au fost făcute de ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Tele 3 o televiziune din judeţul Gorj.

Rămâne problema rentabilizării companiei, care de o bună perioadă de timp înregistrează scăderi semnificative. Avem de-a face cu neîndepliniri foarte serioase ale planului de producţie, ale angajamentelor, ţintelor contabile şi aşa mai departe. Vorbim aici de îndepliniri şi procentaje cuprinse între 25% şi 50%.
A spus Gerea

Ministrul Energiei a mai arătat că au fost sesizate organele de anchetă, după ce Corpul de Control al ministerului a analizat contractul încheiat de Complexul Energetic Oltenia şi o firmă de apartament nou înfiinţată, din Constanţa, BVA Coal SRL, prin care a vândut 1,2 milioane tone de lignit, la un preţ posibil sub costuri, notează Hotnews.ro. Sursa citată mai scrie că la nivelul ministerului s-a hotărât mandatarea AGA, pentru demiterea Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia.
Patru mii de mineri şi energeticieni de la CEO au protestat săptămâna trecută cerând demisia managerului Laurenţiu Ciurel. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerile salariale şi de concedierile anunţate de conducerea CEO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între timp, cei aproximativ 9.400 de angajaţi ai subunităţilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) şi-au dat consimţământul pentru semnarea unui acord între sindicatele din care fac parte şi administraţia companiei, acord care să înlocuiască noul Contract Colectiv de Muncă până la semnarea acestuia, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, notează AGERPRES.
Potrivit lui Căldăruşe, respectivii angajaţi vor avea anumite pierderi salariale, dar există posibilitatea renegocierii unui nou acord în vara acestui an pentru a recupera respectivele venituri.

Am semnat acele acorduri, deoarece era singura formă prin care puteam să asigurăm o anumită formă de protecţie salariaţilor pe care îi reprezentăm, este tranzitoriu până la semnarea CCM. Circa 9.400 de membri au semnat pentru acord, când am semnat reprezentam circa opt mii de oameni, până ieri dimineaţă avem 9.400 aproape şi în curând vom fi peste 80% din cei care am semnat aceste acorduri. (…) Sunt anumite pierderi, circa 2.7%, cu toate că ne dorim semnarea unui nou CCM, dar dacă nu se încheie, avem posibilitatea negocierii unui nou CCM şi în vară şi în toamnă şi putem creşte câştigul mediu salarial faţă de anul trecut. În zona Rovinari este o medie de peste 200 de salariaţi pe zi care semnează şi vin la noi în zona Rovinari, acelaşi fenomen se întâmplă şi în celelalte zone.
A spus Gabriel Căldăruşe

Luni, o delegaţie a liderilor sindicali care au semnat acordul cu administraţia a participat la o întâlnire cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, în cadrul căreia au fost dezbătute mai multe aspecte, arătând că este necesară rezolvarea problemelor legislative din domeniul energetic.

Au fost mai multe aspecte dezbătute în cadrul întâlnirii, dacă nu vom rezolva problemele legislative din domeniul energiei nu vom putea asigura bunăstarea salariaţilor. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a asigura acest lucru şi sunt sigur că vom reuşi. Am solicitat domnului ministru referitor la Hotărârea de Guvern 138, care la data de 6 iunie expiră, prelungirea acesteia pentru care avem şi acordul ANRE, iar referitor la Legea 255 – legea exproprierilor care nu e nici până acum finalizată. Totodată, i-am adus la cunoştinţă planul de disponibilizări anunţat de administraţie, de 3.000 de angajaţi, precum şi de închiderea anumitor activităţi, după plecarea din sistem a salariaţilor.
A mai afirmat, potrivit AGERPRES, Gabriel Căldăruşe

––––

Hotnews.ro: Complexul Energetic Oltenia este condus de Laurenţiu Ciurel, urmărit penal pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, în dosarul privind contractele primite de casa de avocatură Şova& Asociaţii la Turceni şi Rovinari. La CE Oltenia, managementul este politic, Laurenţiu Ciurel fiind un fost vicepreşedinte PSD Gorj şi un apropiat al premierului Victor Ponta. Victor Ponta este deputat de Gorj.

Politica