joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arestatul Duicu pierde funcţia de şef al CJ Mehedinţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Agenţiei Naţionale de Integritate în procesul cu preşedintele arestat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Decizia este definitivă.
Adrian Duicu îşi va pierde astfel fotoliul, după ce a fost declarat în conflict de interese.
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit în mai 2012 că Adrian Duicu, pe vremea aceea consilier judeţean în Mehedinţi, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârilor Consiliului Judeţean Mehedinţi nr. 48/28.10.2008, prin care se aproba închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 mp, situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta- Turnu Severin, către SC Romrad-RMN SRL, respectiv nr. 104/31.08.2009, prin care se aproba vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta- Turnu Severin către aceeaşi firmă, unde deţine calitatea de asociat, încălcând prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001.

Mahării penali ai Mehedinţiului rămân priponiţi la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Mehedinţi , omul politic bolnav de putere , Adrian Duicu,  Ştefan Ponea fost  comandant al IPJMehedinţi şi  Constantin Popescu , fost şef la PSD Orşova  rămân în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor formulat la decizia Curţii de Apel Bucureşti de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în dosarul de corupţie în care sunt judecaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din 4 martie 2015 pronunţată de Judecătorul de Cameră Preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, în dosarul nr. 4878/2/2014, privind pe inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Ştefan şi Popescu Constantin. (…) menţine, ca legală şi temeinică, măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Duicu Ioan Adrian, Ponea Constantin Ştefan şi Popescu Constantin.
Se arată în decizia postată pe portalul Curţii Supreme

La începutul lunii, Curtea de Apel Bucureşti a dispus cercetarea celor trei sub control judiciar, schimbând măsura arestului la domiciliu, dar procurorii au formulat recurs. Ieri,  10 martie, Înalta Curte urma să se  pronunţe  şi în cazul incompatibilităţii lui Adrian Duicu. Completul de judecată al Curţii Supreme a rămas în pronunţare în urma şedinţei din 24 februarie, în dosarul privind incompatibilitatea constatată de Agenţia Naţională de Integritate, în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi. Până la închiderea ediţiei Completul de Judecători nu se pronunţase încă. Dacă va rămâne incompatibil, Duicu îşi va pierde funcţia de preşedinte al CJMehedinţi şi conform legii se vor organiza alegeri anticipate. Dealtfel, fiind arestat de aproape un an, Duicu se afla în imposibilitatea exercitării funcţiei, locul său la conducerea judeţului fiind luat,  prin votul consilierilor judeţeni, de Aladin Georgescu, un politician smerit, nu arogant ca Duicu. 

Politica