vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pană Show

Consilierul local independent, Ionel Pană, a fost foarte activ, ieri, în şedinţa privind votarea bugetului. 
Una din primele probleme sesizate de Ionel Pană a fost cea a focarelor de infecţie care sunt în spitale. 
 
Pentru început voi ridica problema despre sănătate. S-au făcut lucruri foarte bune, nemaipomenit de bune, s-au ridicat aici câteva aspecte şi vreau să subliniez că ar trebui să dispară focarele de infecţie. Rog pe doamna viceprimar (n.r. – Cristina Calangiu) şi presa să meargă la Spitalul Filantropia de copii, de la parc, şi să coboare la subsol. Din întâmplare, am avut două probleme nefericite cu cei doi nepoţi ai mei, am descoperit fără voia mea şi cu ajutorul cadrelor medicale focare de infecţie. Oricât am investi în spitale, dacă nu distrugem focarele de infecţie degeaba o să fie bani.   Am votat bugetul cu amendamentul ca la următoarea subliniere, ca la următoarea rectificare bugtară spitalele să primească sumele necesare de care au nevoie directorii.
A punctat consilierul local, Ionel Pană
 
Acesta a atras atenţia că Poliţia Locală nu beneficiază de un echipament adecvat în acest moment: 
Trebuie bani pentru echipamentul Poliţiei Locale, în acest sens, rog ca din acest an să se aloce bani şi pentru acest lucru.
 
Ionel Pană este printre consilierii locali care merg foarte des la meciurile din Sala Polivalentă şi de aceea a atras atenţia că bugetul pentru SCM Craiova este foarte mic faţă de cât ar trebui. 
 
Sunt doi vectori importanţi. În primul rând sănătatea pentru a practica sport, precum şi sănătatea mintală şi spirituală. Nu trebuie să uităm şi imaginea Craiovei. Să avem sportivi care pot să facă peerformanţă şi să nu mai fie problema resurselor financiare. Să nu uităm ce s-a întâmplat anul trecut, când jumătate din echipa de volei a plecat, aproape tot lotul de baschet a dispărut şi la handbal am reuşit să păstrăm cu mari eforturi jucătoarele. Din punctul meu de vedere ar trebui să avem performanţă cu echipa masculină de volei şi aici mă refer la locul 1 sau 2, la formaţia masculină de baschet, care este un joc spectaculos şi aduce mulţi spectatori şi o echipă întreagă este aproape să dispară, şi, bineînţeles, echipa feminină de handbal, care se poate bate pentru locurile 3-4 în primii doi ani. Nu sunt de acord cu cele 7.700.000 de lei pentru sport şi solicit suplimentarea acestei sume. Cu un buget minim de 11.700.000 de lei nu putem să facem performanţă. Mai este o problemă că nu avem sponsori, însă acest lucru se întâmplă pentru că nu avem investitori. Suntem printre cei care avem potenţial, iubim sportul, putem să facem sport, şi trebuie să urmărim cum se face sportul în licee.
A mai spus Pană
 
Străzile şi tramvaiele, alte probleme ridicate
 
Consilierul local independent consideră că ar trebui reparate toate străzile din Craiova, indiferent cât ar costa. 
 
Din câte am înţeles, la RADPFL Craiova banii sunt mai puţini pentru reparat de străzi şi rugămintea este aceea să nu mai întârziem cu reparaţiile, să se facă la timpul potrivit, şi să cheltuim toţi banii pentru rezolvarea problemelor, iar la rectificarea viitoare să putem să cerem bani pentru reparaţii de străzi şi pentru alte lucruri.
A mai afirmat Ionel Pană
 
În final, Ionel Pană a atras atenţia asupra stadiului deplorabil în care arată tramvaiele, în ciuda unor retuşuri efectuate. 
 
Din câte ştiu, în luna mai a acestui an se va pune în circulaţie tramvaiul. Noi am făcut investiţii la infrastructură, însă cu tot respectul pentru cei care au încercat să modernizeze tramvaiele care sunt la ora actuală, sunt convins că vor scădea durata de funcţionare a ceea ce am făcut până acum. Ne batem joc de banii investiţi până acum. Dacă se va reuşi, ar fi bine pe fonduri europene să luăm tramvaie noi. Să fie şi Craiova o Capitală Culturală Europeană în 2021, să avem tramvaie aşa cum sunt în Viena sau în alte oraşe.
A conchis Pană

Politica