vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mafia medicamentelor, la Craiova

Peste 40 de percheziţii au fost efectuate, ieri, de poliţiştii bucureşteni şi doljeni într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi abuz în serviciu. Este vorba de decontări în fals, de reţete pentru bolnavii de cancer şi nu numai. 
Percheziţii s-au făcut la sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj şi, potrivit unor surse, la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, precum şi la depozite farmaceutice din Craiova şi  Băileşti. Anchetatorii ar fi dus la audieri cel puţin trei medici, oncologi şi hematologi.
 
În acest moment,  150 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.P.J. Dolj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, desfăşoară 46 de percheziţii, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune şi abuz în serviciu. Astfel, în dosar se efectuează verificări cu privire la mai multe mecanisme de fraudare a bugetului de stat, prin care erau decontate, în fals, reţete pentru medicamente oncologice şi alte boli grave. Prejudiciul urmează să fie stabilit la finalizarea cercetărilor. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Anunţa, ieri, Poliţia Capitalei
 
Potrivit evz.ro,  procurori ai Parchetului General, cu sprijinul poliţiştilor de la Antifraudă Dolj, au ridicat documente şi unităţi IT cu reţete de la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, de la farmacii şi depozite farmaceutice, dar şi de la medici oncologi şi administratori de firme din domeniul farmaceutic.
Documente şi unităţi IT au mai fost ridicate şi de la farmaciile şi depozitele farmaceutice din Craiova şi  Băileşti.
 
La sediul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, ca urmare a unei acţiuni a Poliţiei,  au fost solicitate documente şi informaţii cu privire la unii furnizori aflaţi în  relaţie contractuală cu instituţia noastrăa. Din păcate, nu ne permitem să oferim mai multe detalii, fiind o anchetă în desfăşurare a Poliţiei. Casa de de Asigurări de Sănătate Dolj susţine lupta împotriva corupţiei şi a fraudei şi, conform legislaţiei în vigoare, va pune la dispoziţia organelor abilitate documente pentru oricare dintre furnizorii cu care se află în relaţie contractuală.
Au transmis reprezentanţii CAS Dolj

Politica