vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juriul a decis cele 12 piese care intră în finala Selecţiei Naţionale Eurovision, de la Craiova

Mai mulţi artişti autohtoni dar şi compozitori străini au sperat, pe lângă artiştii români ca să reprezinte România în finala Eurovision din luna mai. Aproape 100 de artişti au sperat să facă parte din cei 12 finalişti ce vor duce bătălia finală, pe 8 martie, în Bănie. 
După trei zile de ascultat melodiile validate să participe la selecţia naţională Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care au intrat în cursa spre finala Selecţiei Naţionale Eurovision România.
 
Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei pe care juriul i-a ales şi pe care publicul larg îi va juriza, pe 8 martie, pe scena Băniei.
 
Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membri juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru selecţia naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului, de la Viena.
A declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, conform TVR
 
Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru bătălia din 8 martie, chiar de astăzi, şi va urma pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări.
 
550.000 de lei alocaţi Eurovisionului
 
Bugetul propus pentru bătălia finala a artiştilor de a reprezenta România la finala Eurovision, din luna mai, este de 550.000 de lei.
Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că o mare parte din aceşti bani vor fi recuperaţi din vânzarea biletelor şi sponsorizări.
 
A fost o propunere pentru un buget de 550.000 de lei, dar se vor scade încasările pe bilete şi sponsorizări, având în vedere că spectacolul se transmite integral pe TVR 1. O să fie destul de mulţi sponsori şi în mare parte aceste costuri sunt acoperite de bilete şi de sponsori.
A declarat Ionuţ Pîrvulescu, purtător de cuvânt Primăria Craiova
 
Publicul îşi va putea susţine artistul preferat pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision 2015 din 8 martie.
Articolul precedent
Articolul următor

Politica