vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce populism! Acum n-o mai vrea cetăţean de onoare al Severinului!

După război mulţi viteji se arată. Un tânăr politician de la  PNL Mehedinţi care a ocupat şi funcţia de viceprimar al Severinului , Daniel Cârjan , îşi arată micimea  în gândire. El a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre în CL Drobeta- Turnu Severin pentru ca Primăria să-i retragă titlul de cetăţean de onoare Elenei Udrea, profitând de faptul că aceasta din urmă a fost arestată pentru fapte de corupţie. Un caz similar, cazul penalului Miron Mitrea, tot cetăţean de onoare al Severinului,  nu este pe agenda lui Daniel Cârjan.  De ce? Din populism. Numele coruptei Elena Udrea dă mai bine la electoratul însetat de sânge…
 
Îşi clădeşte imagine pe arestarea Elenei Udrea , pe necazul ei, cu un populism greu de imaginat pentru un politician tânăr. Preşedintele PNL Drobeta- Turnu Severin, consilierul local Daniel Cârjan, un tânăr politician cu ambiţii mari de a deveni primar dă cu nuca-n perete. Ca să arate opiniei publice că el este un fel de luptător anti-mafia , a ieşit la rampă cu propunerea de retragere a titlului de cetăţean de onoare al Severinului în cazul arestatei  Elenei Udrea. În goana sa după imagine pe necazul altuia,  Cârjan uită că ar trebui trataţi cu aceeaşi unitate de măsură şi alţi cetăţeni de onoare ai Severinului. De pildă, Miron Mitrea care are şi el dosar penal pentru fapte de corupţie. Penala Elena Udrea care se află, acum, unde îi este locul şi care are păcatele ei, multe, a devenit cetăţean de onoare la propunerea primarului Constantin Gherghe. Raţiunea a fost una singură: beneficiul urbei.  
 
Pe timpul mandatului ei de ministru la Ministerul Dezvoltării şi Turismului în municipiul Drobeta -Turnu Severin s-au implementat proiecte uriaşe în valoare de circa 60 de milioane de euro. Oraşul a fost un adevărat şantier cu asfaltări noi, parcări noi , anvelopări de blocuri etc. Mulţi, foarte mulţi oameni aveau atunci locuri de muncă. Acum, mare parte din ei nu mai are…Pentru faptele sale penale , Elena Udrea va plăti cel mai probabil cu închisoarea. Însă acum când nu a primit o condamnare de la vreo instanţă,  la fel ca alt cetăţean de onoare penal al Severinului, Miron Mitrea, este ridicol să o judeci diferenţiat. Liberalul Daniel Cârjan, însă, nu a ratat ocazia să atace. 
 
Dacă  acordăm titlul de cetăţean de onoare fiecărui om care semnează un act care este în beneficiul municipiului Drobeta- Turnu Severin, atunci ar trebui probabil să avem sute, mii, zeci de mii de cetăţeni de onoare. Titlul de cetăţean de onoare se acordă doar pentru merite excepţionale pentru o localitate, pentru o comunitate, iar Elena Udrea, cu tot respectful pentru domnia sa, nu cred că are aceste merite extraordinare, mai ales, având în vedere faptul că este cercetată pentru fapte de corupţie.
 A declarat consilierul local Daniel Cârjan 
 
Întrebat dacă va iniţia un proiect de hotărâre în vederea ridicării titlului de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta- Turnu Severin, Daniel Cârjan a răspuns: 
Categoric, voi vorbi şi cu colegii mei şi categoric, vom avea o iniţiativă în acest sens. Elena Udrea, a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Drobeta- Turnu Severin, în septembrie 2010, când era ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Autorităţile locale au justificat atunci titlul prin faptul că Udrea a contribuit la realizarea unor investiţii importante în Drobeta- Turnu Severin. Printre proiectele a căror finanţare din bani europeni a fost obţinută de municipalitate în vremea respectivă se numără acela de reabilitare a Palatului Cultural „Theodor Costescu”, în valoare de 12 milioane de euro, reabilitarea Bazinului de Apă, în valoare de un un milion de euro, şi reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ din oraş, în valoare de patru milioane de euro: Colegiul „Lorin Sălăgean”, Liceul de Artă „Ioan Ştefan Paulian”şi Şcolile numărul 1 şi numărul 7. Tot atunci s-a semnat şi contractul de finanţare cu bani europeni a proiectului privind reabilitarea tuturor străzilor din oraş, numit „Marea asfaltare”, în valoare de 24 milioane de euro.
 
Miron Mitrea nu e pe agenda lui Cârjan 
 
Miron Mitrea trimis în judecată pentru fapte de corupţie a fost făcut cetăţen de onoare al Severinului de primarul Constantin Dinu şi CL Severin în perioada 2000-2004 , la pachet cu soţia lui, deputatul Manuela Mitrea. Atunci doamna Mitrea era deputat de Mehedinţi. 
Drept răsplată ministrul Transporturilor Miron Mitrea a pompat bani mulţi către Severin pentru blocurile ANL, construcţia EuroGării , asfaltări , grădiniţe , şcoli etc. De Miron Mitrea , luptătorul anti-mafia şi preacinstitul politician Daniel Cârjan uită să anunţe că-i va lua titlul de cetăţean de onoare! Poate aşteaptă momentul potrivit , să fie condamnat definitiv, să apară ştirea  în prime-time pe televiziuni şi atunci trece la atac! 
Articolul precedent
Articolul următor

Politica