miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezvoltarea turismului gorjean şi atragerea de investiţii, proiecte prioritare pentru CJ Gorj

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prioritare pentru anii următori sunt dezvoltarea turismului gorjean şi atragerea de investiţii, în 2014 fiind îndeplinite mai multe obiective ce au dus la exploatarea potenţialului turistic al judeţului.
 
Una din marile noastre realizări ale anului a fost aceea de a promova turismul gorjean. Avem un potenţial turistic imens.
A spus Ion Călinoiu
 
Potrivit preşedintelui CJ Gorj,  prin acţiunile comune ale instituţiilor de cultură şi ale tour-operatorilor a fost scos în evidenţă patrimoniul lăsat de Constantin Brâncuşi, precum şi componenta tradiţiilor locale gorjeneşti, fiind înfiinţată şi asociaţia “Acasă la Brâncuşi”.
 
Am fost prezenţi la conferinţe de promovare la Camera de Comerţ a României şi în Austria pentru promovarea obiectivelor turistice, iar legiferarea asociaţiei “Acasă la Brâncuşi” reprezintă vârful de lance al promovării turismului gorjean. Toate acesta ne obligă la continuarea promovării turismului şi atragerea de investiţii. Ca prioritate în anii ce urmează, trebuie să abordăm o strategie de dezvoltare a turismului gorjean, nu neapărat ca alternativă a mineritului, ci în completarea a ceea ce înseamnă progresul, dezvoltarea economică a judeţului Gorj.
A afirmat Ion Călinoiu pentru AGERPRES
 
El a amintit că, tot în urma muncii depuse pe parcursul mai multor ani de tour-operatorii de turism, anul acesta, municipiul Târgu-Jiu a primit, din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor în domeniul Turismului (FIJET), trofeul “Mărul de Aur”, echivalentul Oscarului în turism.
 
Gorjul şi Târgu-Jiu au câştigat trofeul «Mărul de Aur» ca urmare a unei activităţi a oamenilor care ştiu să facă turism. Tour-operatorii au făcut un lucru extraordinar, o muncă dusă de vreo câţiva ani de zile. Prin munca instituţiilor noastre de cultură a fost scos în evidenţă patrimoniul lăsat de Constantin Brâncuşi, dar şi componenta tradiţiilor noastre locale.
A mai spus Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj

Politica