vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Izvor de culoare în Piaţa Mihai Viteazul

Piaţa “Mihai Viteazul” din Craiova a prins vineri culoare, la propriu. Cu mic, cu mare, liceeni, copii, toţi au venit să se exprime prin pictură. A fost amplasat în centrul oraşului un stilou cu dimensiunea de 6 metri înălţime şi 80 cm grosime, din  care au izvorât culori.Toţi cei sosiţi în piaţa “Mihai Viteazu” s-au înarmat cu ustensilele necesare, pensule, sprayuri şi au început să picteze pe o pânză de 200 de metri pătraţi.
Fie că au ales să îşi scrie propriile trăiri sau să realizeze desene mai complicate, unele dintre ele demne de pus în ramă, aceştia nu au stat pe loc şi au pus umărul la decorarea Craiovei.
Manifestarea “Petrache Poenaru” este organizată de Casa de Cultură “Traian Demetrescu” din Bănie.

Ne-am gândit la Petrache Poenaru pentru că este un brand local, este întemeietorul liceului “Carol I” şi inventatorul stiloului, ne-am gândit să facem o conexiune cu cultura europeană pentru că şi noi avem valori pe care trebuie să le promovăm la nivel internaţional, ne-am gândit la un stilou care să nu scrie cu culori ci cu cerneală, avem în faţa noastră, zeci chiar sute de craioveni care au venit să lase pe o pânză gigantică un mesaj pentru oraşul lor.
A declarat Cosmin Dragoste, manager Casa de Cultură “Traian Demetrescu”

«Dăruieşte un gând Craiovei»

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care au pictat au avut şi mesaje pentru Craiova.

Este un oraş care mie imi place foarte mult, are istorie, foarte multe locuri frumoase, dar consider că trebuie să evoluăm.
Spune Alexandra

Am desenat mesaje pentru Craiova, cum că o iubim, dar am vrea să se schimbe în mai bine, să fie mai multă curăţenie şi să fie mai sigur, umblă mai multe persoane dubioase pe aici.
Spune Cătălina, de 16 ani

Un alt tânăr ne spune că vrea un oraş mai colorat.

Să fie mai veselă, mai colorată, clădirile să fie altcumva, să fie mai moderne. Eu am desenat o faţă, deocamdată, aşa mi-a plăcut.

Politica